Χαμηλά η Άνδρος. Τρία νησιά εκτινάσσουν τις Κυκλάδες. Δύο λόγια περί στοιχείων...

Με την ευκαιρία της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ που δείχνει την Άνδρο στη δεύτερη χαμηλότερη θέση στις Κυκλάδες με 3,4% των κρουσμάτων του νομού και τρία νησιά να έχουν 62%% των κρουσμάτων των Κυκλάδων να σχολιάσουμε μερικά περί κρουσμάτων που γράφονται στο facebook και περιλαμβάνουν μερικές φορές κι εμάς από διάφορους ευκαιριακούς σχολιαστές.

(α) Τα μόνα αριθμητικά στοιχεία για τον κορονοϊό που υπάρχουν είναι οι επίσημες αναφορές του ΕΟΔΥ. Αυτά αναλύονται πανελληνίως και διεθνώς.  Αυτά αναφέρονται και για τις Κυκλάδες και για την Άνδρο. Το που βρίσκουν στοιχεία ο ένας και ο άλλος και γράφουν (ή βρίζουν) μερικοί δεν γνωρίζουμε. Εμείς παρουσιάζουμε τα επίσημα στοιχεία τα οποία λαμβάνονται από τα φαρμακεία, δημόσια και ιδιωτικά ιατρεία, εργαστήρια και από το κέντρο υγείας Άνδρου. Το που βρίσκει στοιχεία κάθε γραφικός συνταξιούχος που ψάχνει αναγνωρισιμότητα στο fecebook και μας επιτίθεται δεν ξέρουμε και δεν μας ενδιαφέρει. 

(β) Η Άνδρος σήμερα είχε το 4.1% των κρουσμάτων των Κυκλάδων. Τρία άλλα νησιά είχαν το 62%!!! Πως θα έκρινε κανείς τα 10 κρούσματα της Άνδρου με τα 186 της Θήρας, Μυκόνου, Νάξου; Σαφώς λίγα. Αυτό γράφουμε, αλλά ο συνταξιούχος ναυτικός μας αντιπολιτεύεται!!! Αντιπολιτεύεται την λογική, αλλά δεν το ξέρει. 

Πάμε στο σημερινό σημείωμα. Σύμφωνα με  τον ΕΟΔΥ σήμερα Δευτέρα 7/2 κατεγράφησαν στα νησιά των Κυκλάδων τα ακόλουθα κρούσματα:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 298

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»