Πλήρης αντιστροφή των τάσεων. Η Άνδρος πρώτη σε κρούσματα στις Κυκλάδες!!!

Πολλά δρομολόγια, αρκετή επιβατική κίνηση, πολλές έξοδοι στο νησί. Και σχεδόν όλοι λόγω καιρού σε κλειστούς χώρους και συνάμα χαλαροί. Στο τέλος του τριημέρου το νούμερο των κρουσμάτων εκπλήττει αρνητικά...  

Με το τέλος του εορταστικού τριημέρου αντιστράφηκαν πλήρως οι τάσεις σε Κυκλάδες και Άνδρο. Από την αποκλιμάκωση περάσαμε απότομα στην ραγδαία κλιμάκωση και μάλιστα με νούμερα πρωτόγνωρα για το νησί μας. Από 7 κρούσματα στην Άνδρο και 105 στις Κυκλάδες στις 6/3 και από 14 στην Άνδρο και 137 στις Κυκλάδες στις 4/3 σήμερα Τρίτη 8/3 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 63 κρούσματα στην Άνδρο! Και 267 στις Κυκλάδες.

Για την Άνδρο τέτοιο νούμερο είναι πρώτη φορά που δίδεται. Οι εξηγήσεις μάλλον συγκλίνουν πως το τριήμερο με τις πολλές συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους λόγω καιρού (μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες) από την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα άλλαξαν δραματικά την εικόνα. Και προφανώς η νεανική κινητικότητα καταγράφηκε σήμερα και στα σχολεία, που ήταν κλειστά από την Παρασκευή. Άρα δεν είχαμε ελέγχους στα παιδιά και στους νέους.

Η Άνδρος δέχθηκε κοντά στους 2.000 επισκέπτες και ο καιρός ήταν βροχερός. Όλοι βγήκαν έξω, κάτοικοι και επισκέπτες, αλλά κατέληξαν σε κλειστούς χώρους. Ο αριθμός των λίγων κρουσμάτων ημερησίως την περίοδο της απομόνωσης με την κινητικότητα και την χαλάρωση πολλαπλασιάστηκε. Και το νησί την Τρίτη 8/3, πρώτη εργάσιμο μετά από το τριήμερο βρέθηκε ατυχώς με αριθμούς που δεν έχει ξαναδεί.

Η αύξηση στις υπόλοιπες Κυκλάδες είναι αρκετά μεγάλη, αλλά αναλογικά πολύ μικρότερη της Άνδρου. Η κλιμάκωση των κρουσμάτων οδηγεί την Άνδρο στην ανάγκη να τηρήσει προσεκτικά τα μέτρα και πάλι. Γιατί η χαλάρωση των προφυλάξεων και η μεγάλη κινητικότητα σε κλειστούς χώρους οδηγεί το νησί σε δύσκολες ατραπούς.

Αναλυτικά ο ΕΟΔΥ έδωσε σήμερα Τρίτη 8/3 για την Άνδρο και τις Κυκλάδες τα ακόλουθα κρούσματα:

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 267

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"