Πρώτη πάλι και με ρεκόρ η Άνδρος!!! Ρεκόρ κρουσμάτων και οι Κυκλάδες!!!

Και ξαφνικά τα νούμερα στην Άνδρο εκτινάχτηκαν πάλι πολύ πάνω από κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 τα 105!!! Εκπλήττοντας τους παρακολουθούντες τις καθημερινές επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, που μέχρι πριν 15 μέρες έδινε μονοψήφια νούμερα. Και μόλις 10 μέρες μετά το γιορταστικό τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχουμε ρεκόρ και πρώτη φορά τριψήφιο αριθμό στο νησί.

Ρωτήσαμε αρμόδιο γιατρό που έχει γνώση της κατάστασης στο νησί και μας είπε τα ακόλουθα: "είναι λογικό, ο κόσμος μέχρι πριν 15 μέρες κυκλοφορούσε λιγότερο και παρά το γεγονός πως δεν πρόσεχε τα όποια κρούσματα ήταν σποραδικά. Το τριήμερο έγιναν γιορτές, πάρτι, τραπέζια κλπ. Επισκέπτες και κάτοικοι θεώρησαν πως ο κορονοϊός τελείωσε. Σε αυτό συνέβαλε πως η omicron είναι σαφώς ελαφρότερη από την delta που είχε γεμίσει όλες τις εντατικές. Έτσι, η κοινωνία της Άνδρου ένοιωσε πως τέλειωσε ο ιός. Οι προφυλάξεις πήγαν περίπατο. Τα μεμονωμένα κρούσματα με την αυξημένη κινητικότητα έγιναν επιδημία..."

Κάπως έτσι ξεκινήσαμε από 63 την πρώτη μέρα μετά το τριήμερο, πέσαμε στα 44, ανεβήκαμε στα 55 και σήμερα κάναμε ρεκόρ με 105. Η omicron είναι πολύ πιο μεταδοτική, αλλά λιγότερο επικίνδυνη. Αυτοί οι δύο παράγοντες σε συνδυασμό με την χαλαρότητα όσων έχουν εμβολιαστεί μείωσε τις προφυλάξεις. Το ότι πολλοί που πέρασαν την ασθένεια στην Άνδρο λόγω εμβολιασμού και λόγω της omicron την πέρασαν ελαφρά μείωσε τις προφυλάξεις ακόμα περισσότερο. Όλα αυτά οδήγησαν στα 105 κρούσματα στην Άνδρο.

Αλλά και όλα αυτά οδήγησαν και τις Κυκλάδες στα 435 κρούσματα σήμερα. Που κι αυτό είναι ρεκόρ. Όπως ρεκόρ είναι πως τρία νησιά, Άνδρος, Νάξος, Σύρος, πλησίασαν μαζί τα 300 κρούσματα (272). Αξιοπερίεργο είναι πως η Θήρα (27) και η Μύκονος (17) πλέον - μετά από πολύ καιρό στα ύψη - είναι στα νησιά με τα λιγότερα κρούσματα. Ψηλά ακόμα η Μήλος (25) και η Τήνος (40).

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ σήμερα Τρίτη 15/3 ανακοίνωσε τα ακόλουθα κρούσματα για τα νησιά των Κυκλάδων: 

ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 435

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"