ΜΠΑΤΣΙ: Έφτασαν δεκάδες φουσκωτά του Αιγαίου στην Άνδρο!!!

Ήρθαν με τις σημαίες τους να ανεμίζουν...

Ήρθαν της Θεοσκεπάστου και τους άρεσε το νησί. Γιόρτασαν μαζί μας και υποσχέθηκαν να ξανάρθουν. Το ανέβαλαν δύο φορές λόγω καιρού και ξαφνικά την Τρίτη 10 Μαΐου ο καιρός ήρθε στα μέτρα τους. Και από σήμερα Παρασκευή 13/5 άρχισαν να φτάνουν στο όμορφο Μπατσί δεκάδες φουσκωτά!!! Ο λόγος για τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος με πλήθος λάτρεις της θάλασσας και του Αιγαίου, που ξεκίνησαν από Μαραθώνα, Λαύριο και Ανάβυσσο. Συνολικά περιμένουμε 25 φουσκωτά κι ένα ιστιοπλοϊκό με 100 περίπου επιβαίνοντες.

Όλοι αυτοί θα μείνουν είτε σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα είτε στα φουσκωτά. Με την δράση τους αυτή θέλουν να σηματοδοτήσουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου στις Κυκλάδες για εφέτος. Συνάμα όπου πάνε αυτοί οι μοναδικοί καβαλάρηδες των αιγαιοπελαγίτικων κυμάτων κομίζουν και κάτι από την αγάπη τους για τους θαλασσινούς βράχους και τους κατοίκους του Αιγαίου. Στο Μπατσί εκτός της εξαιρετικής παρουσίας τους και της παραμονής του φέρνουν ως δώρα φάρμακα για το ιατρείο και πράγματα για το σχολείο.

Και γέμισε όλο το λιμάνι στο Μπατσί...

Ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του – με τους οποίους είχαν συνεννοηθεί – θα τους κάνουν επίσημη υποδοχή αύριο το πρωί στις 11 στο λιμάνι του Μπατσίου. Η υποδοχή προβλέπει τα φουσκωτά να εισέλθουν στο λιμάνι, ενώ θα ανάψουν και πυροτεχνήματα και προβλέπονται και όργανα στον μώλο.

Τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε και θα τα περιγράψουμε αύριο. Το Εν Άνδρω ευχαριστεί την Σοφία Τουντασάκη που μάς πληροφόρησε για το γεγονός, έστειλε φωτογραφίες από τα σκάφη που είχαν ήδη φτάσει το απομεσήμερο και συνέβαλε να μιλήσουμε με τον Αχιλλέα Χατζή γενικό γραμματέα του συλλόγου, ο οποίος μάς εξήγησε τα υπόλοιπα. Εμείς από την μεριά μας να καλωσορίσουμε τα φουσκωτά και τα μέλη του συλλόγου τους στην Άνδρο και στο Μπατσί. Τα άλλα θα τα συμπεριλάβουμε στο αυριανό ρεπορτάζ.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΟΣ: ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΊΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ & ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΟΦΣΕ
ΚΥΡΊΕΣ & ΚΥΡΙΟΙ
Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος ( Ο.Φ.Σ.Ε. ) ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1987 με βασικό σκοπό την ένωση σε ένα φορέα των ανθρώπων που αγαπούν τη θάλασσα, το φουσκωτό σκάφος και τους θαλάσσιους δρόμους, που αγωνίζονται για την διατήρηση και την αποκατάσταση της ισορροπίας του οικοσυστήματος κα αντιμάχονται την μόλυνση των θαλασσών και την οικολογική καταστροφή. Από το 1999 καθιέρωσε το ετήσιο πρόγραμμα αποστολές «Ζωή στους Βράχους του Αιγαίου – Ελλάδος Εικόνες», πραγματοποιώντας κάθε χρόνο επισκέψεις σε διάφορα νησιά της χώρας μας . Με αυτό τον τρόπο συμμετέχουμε στη τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού δεδομένου ότι θα την επισκεφθούν περίπου 100 ταξιδιώτες, επιβαίνοντες σε περίπου 25 φουσκωτά σκάφη.
Στην διοργάνωση εκτός από την θαλάσσια περιήγηση περιλαμβάνεται και γνωριμία με της φυσικές χάρες του νησιού, τα πολιτισμικά μνημεία, τα ήθη και τα έθιμα καθώς και με τον γαστρονομικό και μουσικό της πλούτο. Ο σημαντικότερος αναπτυξιακός τομέας της χώρας που είναι ο Τουρισμός έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τέτοιες προωθητικές δράσεις που στόχο έχουν αφενός να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα και αφετέρου να τονώσουν την οικονομία «ανοίγοντας» την τουριστική αγορά σε ανόθευτους παραδείσους της όπως είναι τα νησιά μας.
Ο ΟΦΣΕ Λοιπόν πιστός στις παραδώσεις του του μετά από μια πολύ μεγάλη και δύσκολη 2ιετια λόγο της πανδημίας αποφάσισε ότι πρέπει να δώσει ξανά ζωή στους βράχους του Αιγαίου ΕλλάδοςΓια το έτος 2022 η Αποστολή μας επιλέχτηκε να γίνει στο όμορφο νησί της Άνδρου . Η παρουσία μας στο νησί όπου καταφθάσαμε πλέοντας με τα φουσκωτά σκάφη μας, θα δώσουμε ζωή για τρείς και για κάποιους τέσσερις ημέρες και θα συμβάλει οικονομικά στην τοπική οικονομία.
Μετά από την Επαφή με τον Κ Δήμαρχο, και κατόπιν άψογης συνεργασίας με το ιδιαίτερο γραφείο του, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε αρκετά από τον εξοπλισμό που μας ζητήθηκε, από τους τοπικούς φορείς, για το ιατρείο και το σχολείο του Μπατσίου, τα οποία τα προσφέρουμε με κόστος των μελών και από το ταμείο του ομίλου η και χορηγών μας Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιο από τον εξοπλισμό που συγκεντρώσαμε.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Εξοπλισμός από Ασφαλιστική Μινέττα
1) Ένα τροχήλατο φωτιστικό επεμβάσεων
2) Ένα ωτοσκόπιο οπτικών ινών
3) Δύο φιάλες οξυγόνου 10L με ροόμετρο & υγραντήρα
4) Δύο στηθοσκόπια
5) Δύο ψηφιακά πιεσόμετρα
Εξοπλισμός από ΟΦΣΕ
6) Μάσκες & Γάντια Χειρουργείου
7) Self Test covid 19
8) Test h1N1
9) Test Troponini έμφραγμα μυοκαρδίου.
10) Διάφορα άλλα αναλώσιμα υλικά
11) Φορητό Απινιδωτή & Διάφορα αναλώσιμα αυτού

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Εξοπλισμός από ΟΦΣΕ
1) Ένα Διαδραστικό Πίνακα 80 ιντσών
2) Ένα Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
3) Ένα projector
4) Διάφορα Βιβλία για την βιβλιοθήκη του σχολείου
5) Παιδικά παιχνίδια
6) Δύο κούτες με παιδικά ρούχα Καινούργια διαφόρων μεγεθών από την εταιρεία παιδικών
ρούχων Καραμέλα.
7) Ένα ζευγάρι Κύλια για το Λ.Σ. ΑΠΟ ΤΗΝ EVAL.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Χριστός Ανέστη!

O OΦΣΕ ας ήταν και λίγο πιστός στην ορθογραφία ......

Είναι απαράδεκτο να βγαίνουν επίσημες ανακοινώσεις από οργανώσεις και φορείς και να πάσχουν ορθρογραφικά.
Λίγη προσοχή χρειάζεται. Τώρα είναι ευκολότερα με το διαδίκτυο να βρείς την ορθρογραφία.

Αυτά ειρήσθω εν παρόδω. Η ουσία είναι ότι η διοίκηση του νησιού είναι αποτελεσματική και σοβαρή σε τέτοιες ενέργειες.

Αλήθεια, πότε θα μετονομασθεί Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ σε ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΙΩΝ , το οποίο είναι το ορθόν, καθόσον Δήμος είναι
το σύνολο των πολιτών μια περιοχής.

΄Ολα αυτά επισημαίνονται με καλή προαίρεση, τόσο για την διοίκηση όσον και για τον αγαπητό ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας ο οποίος και γνωρίζει από δημοσιογραφία και από ελληνικά και πάντοτε προσεγγίζει λίαν ενδιαφέροντα . Συγχαρητήρια.

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς που ο Θωμάς έφτιαξε το μόνο λιμάνι που τελείωσε την δεκαετία του 2000 και τώρα κάνουνε όλοι παιχνίδι δήμαρχοι σύμβουλοι μαγαζάτορες.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο στον δήμαρχο μας, στον κ. Μουστάκα και στην κυρία Τουντασάκη !!!!