«Ένα το χελιδόνι κι άνοιξη ακριβή για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ»…

 Του Φιλοζωικού Σωματείου Άνδρου-Animal Welfare Society of Andros

Φωλιά στο ζαχαροπλαστείο Ερμής

(Από την Ειρήνη Νταϊροπούλου λάβαμε το παρακάτω σημείωμα μαζί με φωτογραφίες. Το δημοσιεύουμε μαζί με την έκπληξη μας γι’ αυτό που αναφέρει κι ελπίζουμε να είναι ένα μεμονωμένο συμβάν – ΕΝ ΑΝΔΡΩ) 

Πριν από λίγες εβδομάδες, ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους. Είναι τα χελιδόνια που είχαν φτιάξει εδώ στην Άνδρο τη φωλιά τους και ταξίδεψαν περίπου 10.000 χιλιόμετρα, κάτω από δύσκολες συνθήκες για να γυρίσουν εδώ κάτω από την Καμάρα που βρίσκεται στην πλατεία Καΐρη στη Χώρα.

Όμως αντί για τη φωλιά που είχαν φτιάξει με τόσο κόπο, βρήκαν μυτερές βελόνες, που κάποιος άνθρωπος επινόησε και τοποθέτησε. Κάποια μανούλα χελιδόνι, ίσως από ανάγκη να γεννήσει κατάφερε παρ' όλα αυτά να μπει μέσα και σίγουρα ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει.

Αγκαθωτά σύρματα για να μην γίνει φωλιά!!!

Πώς μπορεί να λέγεται άνθρωπος αυτός, που ενοχλήθηκε από τα τόσο γλυκά , υπέροχα αυτά πουλάκια που αντέχουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι, που πολλά από αυτά πεθαίνουν πάνω από τα κύματα, κι όμως συνεχίζουν τα υπόλοιπα για να φτάσουν στο "σπίτι" τους

Ποιος είναι αυτός και με ποιο δικαίωμα έκανε ένα τόσο μεγάλο κακό;

Πέρσι είχαμε δει πολλούς επισκέπτες να φωτογραφίζουν αυτές τις φωλιές, γεμάτες από χελιδόνια, που τιτίβιζαν χαρούμενα νιώθοντας ασφαλή κάτω από την Καμάρα και εμείς νιώθαμε περηφάνια γιατί τα χελιδόνια είχαν διαλέξει εμάς για να φτιάξουν το σπίτι τους.

Φανταστείτε τι θα σκέφτονται τώρα όσοι θα αντικρίζουν αυτό το θέαμα, τις φωλιές κατεστραμμένες και στη θέση τους μυτερές λόγχες!!!

Φωλιά που ξανακατοικήθηκε και βοήθησε ο ιδιοκτήτης του "Πλάτανου".

Ευτυχώς υπάρχει και ο αντίποδας. Στο ζαχαροπλαστείο "Ερμής", η φωλιά προφυλαγμένη και από κάτω ένα καλαθάκι, όχι για να μαζεύει ακαθαρσίες, αλλά. μήπως πέσει κανένα από τα μωράκια και χτυπήσει.

Ευχαριστούμε το Δημήτρη Μενδρινό από τον "Πλάτανο", που στεναχωρημένος και εκείνος με το θέαμα, θα ανέβει σε σκάλα να βγάλει τις βελόνες από τις φωλιές κυρίως από τη φωλιά που κατοικήθηκε.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet