Ενημέρωση για πρόληψη και αποφυγή ηλεκτρονικής εξαπάτησης

 

Λόγω του μεγάλου αριθμού καταγγελιών από μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων για την αύξηση των κρουσμάτων εξαπάτησης σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη για την έναρξη της θερινής τουριστικής σεζόν, το Επιμελητήριο Κυκλάδων διοργανώνει σε συνεργασία με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκδήλωση ενημερωτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα αναφορικά με την πρόληψη και προστασία από τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του για την καλύτερη προστασία από ένα φαινόμενο που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η ενημερωτική εκδήλωση με κύριο θέμα την «Πρόληψη και αποφυγή μορφών τηλεφωνικής και ηλεκτρονικής εξαπάτησης» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Ιουνίου, στις 15.00-17.00 μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης.

Εισηγητής θα είναι αρμόδιο στέλεχος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο οποίος θα ενημερώσει τα μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στις Κυκλάδες για αυτό το τόσο σοβαρό θέμα και για όλα όσα θα πρέπει να προσέχουν προκειμένου να προστατευθούν αποτελεσματικά από τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές μεθόδους εξαπάτησης, θα παρουσιάσει τις συνήθεις πρακτικές που ακολουθούν οι επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα και θα δώσει πρακτικές οδηγίες και συμβουλές για την αποφυγή τους.

Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και η παρακολούθησή της παρέχεται δωρεάν μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης που διαθέτει το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με την οποία μπορούν να συνδεθούν έως και 1000 σημεία ταυτόχρονα. Για την παρακολούθηση απαιτείται η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/RLZ1LvufMmY2WY987 καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την καλύτερη διάχυση της πληροφορίας και προστασία όλων, η δυνατότητα παρακολούθησης παρέχεται τόσο στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων όσο και στους εργαζομένους τους, με τη συμπλήρωση της παραπάνω αίτησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Κατάρτισης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο στο τηλέφωνο 22810 82346 (εσωτερικό 5) καθώς και στα γραφεία των νησιών σε Άνδρο 22820 51490 | Σαντορίνη 22860 25788| Μήλο 22870 23970 | Μύκονο 22890 23937 | Νάξο 22850 22767 | Πάρο 22840 23031 | Τήνο 22830 22404.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και μία ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου, οπότε και θα αποσταλεί ο σύνδεσμος παρακολούθησης σε όσους έχουν δηλώσει το email τους. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή αντιμετωπίζουν τεχνικές δυσκολίες, θα υπάρχει η δυνατότητα προσωπικής επικοινωνίας και υποστήριξης στα τηλέφωνα που αναφέρονται παραπάνω.

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet