ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ COVID-19

Πάνω από τέσσερις ώρες επιχειρούσε διασωλήνωση ο γιατρός που έφτασε με το υπερ-σύγχρονο στρατιωτικό ελικόπτερο που ήρθε από την Σύρο να παραλάβει τον Γ.Ψ. ετών 62 κάτοικο Μπατσίου, βαριά ασθενή, με covid-19, o όποιος ήταν σε πολύ κρίσιμη κατάσταση λόγω σοβαρού υποκείμενου νοσήματος. Στην παραπάνω φωτογραφία το ελικόπτερο στο ελικοδρόμιο της Άνδρου με σβηστές τις μηχανές περιμένει να ολοκληρωθεί η τετράωρη προσπάθεια των γιατρών του Κέντρου Υγείας και του στρατιωτικού ελικοπτέρου για τις πρώτες βοήθειες και τη διασωλήνωση του.

Το ελικόπτερο αφίχθηκε στις 19:20 από Σύρο. Ο ασθενής είχε προσέλθει νωρίτερα σε βαριά κατάσταση και μπήκε αμέσως στην αναπνευστική μηχανή.

 Ο ανδριώτης 62χρονος ασθενής, ένας δραστήριος κοινωνικά άνθρωπος, είχε εκδηλώσει την ασθένεια εδώ και τρεις μέρες και παρά το γεγονός πως είχε εμβολιαστεί η κατάσταση του επιδεινώθηκε λόγω του σοβαρού υποκείμενου νοσήματος του. Έφτασε στο Κέντρο Υγείας με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Μπήκε στα μηχανήματα και ειδοποιήθηκε αμέσως ελικόπτερο γιατί η αναπνοή του ήταν οριακή. Η προσπάθεια διασωλήνωσης και ελέγχου της κατάστασης διήρκεσε ώρες. Όλο αυτό τον χρόνο το ελικόπτερο παρέμεινε στο ελικοδρόμιο της Χώρας.

Πιλότοι και μηχανικός περίμεναν υπομονετικά, ενώ το Κέντρο Υγείας και οι γιατροί έδιναν τη μάχη των αναπνευστήρων και της διασωλήνωσης, καθώς και της ειδικής κάψουλας μεταφοράς στην οποία τοποθέτησαν τον ασθενή με τον covid-19.

Γύρω στις 23:10 έφτασαν στο ελικοδρόμιο τα ασθενοφόρα με τον ασθενή και το ιατρικό πλήρωμα του ελικοπτέρου. Άναψαν μηχανές και φώτα και το σκοτεινό μεγάλο ελικόπτερο πήρε ζωή...

Το ζέσταμα των δύο μεγάλων μηχανών του στρατιωτικού ελικόπτερου χρειάστηκε πάνω από 20 λεπτά. 

Στις 23:41 το μεγάλο στρατιωτικό ελικόπτερο, μετά από παραμονή 4 ωρών και 21 λεπτών στο ελικοδρόμιο, απογειώθηκε εντυπωσιακά με κατεύθυνση προς Αθήνα (Αττικό Νοσοκομείο)...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"