Έχουν ξεφύγει κάποιοι οδηγοί στους δρόμους αυτές τις μέρες...

 

Άνδρος, καλοκαίρι 2022. Φωτογραφία αρχείου...

Με αφορμή την χτεσινή αναφορά μας στο τζιπ που ανατράπηκε στην ευθεία του Αγίου Πέτρου είχαμε δύο καταγγελίες που για την μια σχηματίζεται και δικογραφία. Και οι δύο από ανδριώτες. Και οι δύο για την κατάσταση ορισμένων οδηγών-επισκεπτών στους δρόμους. Και οι δύο στην Χώρα. Και στις δύο οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με ελεεινή συμπεριφορά οδηγών-επισκεπτών που παραβιάζουν τον ΚΟΚ και επιπλέον επιτίθενται λεκτικά στους ανδριώτες οδηγούς, που απλώς διαμαρτύρονται για την κακή οδηγική συμπεριφορά τους. Και λαμβάνουν ως απάντηση, στην πρώτη περίπτωση από άνδρα οδηγό χυδαιολογίες και... χειροδικία! Στη δεύτερη περίπτωση από γυναίκα οδηγό χυδαίες ύβρεις.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά όπως τα περιγράφουν παθόντες και αυτόπτες μάρτυρες:

"Στις 10 Αυγούστου και ώρα 9:30 το βράδυ ο Νίκος Γλυνός οδηγώντας το αυτοκίνητο του επί του δρόμου Παραπορτίου-Χώρας προς την άνοδο και ευρισκόμενους ακριβώς έξω από τον θερινό σήμερα ακολουθούμενος από αλλά αυτοκίνητα, φτάνοντας στην πάνω έξοδο του παρκινγκ, διαπίστωσε πως το αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΖNΖ-1.... αγνοώντας ότι δεν έχει προτεραιότητα και κλείνοντας την κυκλοφορία επιχείρησε να βγει και να στρίψει δεξιά προς Παραπόρτι. Με τον τρόπο αυτό έκλεισε την άνοδο των αυτοκινήτων που ανέβαιναν. Σε σύσταση του κυρίου Γλυνού να κάνει λίγο πίσω διότι κλείνει την κυκλοφορία και δεν έχει προτεραιότητα αυτός αρνήθηκε και απαιτούσε όλα τα μπλοκαρισμένα αυτοκίνητα να κάνουν πίσω! Πράγμα που δεν ήταν εφικτό.

Στο σημείο αυτό θύμωσε και βγήκε έξω από το αυτοκίνητο και άρχισε με αισχρότατες φράσεις να βρίζει τον κ Γλυνός ο οποίος ήταν μέσα στο αυτοκίνητο του. Όταν όταν είδε ότι ο κ. Γλυνός δεν μετακινούσε το αυτοκίνητο του διότι δεν ήταν και εφικτό του επιτέθηκε από το ανοικτό τζάμι του οδηγού τον έπιασε από τον λαιμό και τον κτύπησε στο κάθισμα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει! 

Στο αυτοκίνητο του κ Γλυνου επέβαινε η σύζυγος του και η μικρή εγγονή του. Αμέσως εξήλθε από το αυτοκίνητο η σύζυγος του και προσπάθησε να καλέσει την αστυνομία ενώ ο ξένος οδηγός προσπαθούσε να καλύψει τον αριθμό κυκλοφορείς του αυτοκινήτου του. Στο τέλος μπήκε στο αυτοκίνητο του σπινάροντας εξαφανίστηκε προς την έξοδο της πόλης. 

Ο κ. Γλυνός έκανε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα για το άνευ προηγούμενου περιστατικό για τα δεδομένα της Άνδρου. Ο οδηγός δεν πρέπει να ήταν ανδριώτης γιατί από τα στοιχεία που βρέθηκαν το αυτοκίνητο ήταν νοικιασμένο από εταιρεία των Αθηνών."

Αν το παραπάνω περιστατικό που αφορά έναν αξιοπρεπέστατο, σοβαρό και επιτυχημένο επαγγελματικά ανδριώτη ήταν μοναδικό θα το ονομάζαμε τυχαίο και θα αφορούσε έναν κακότροπο επισκέπτη. Όμως επαναλήφθηκε πριν δύο μέρες στη στροφή της Καϊρείου Βιβλιοθήκης με άλλο σοβαρό και φιλήσυχο ανδριώτη κάτοικο Κάτω Υψηλού.

Ο ανδριώτης πήγαινε από το Κάτω Υψηλού στη Χώρα. Ανεβαίνοντας την στενή ανηφόρα από το ξενοδοχείο Μικρά Αγγλία πάνω στη στροφή που είναι το αρχοντικό Τρικόγλου βρήκε μπροστά του αυτοκίνητο με γυναίκα οδηγό από Αθήνα. Σταμάτησε μη μπορώντας να περάσει και τις είπε να κάνει πίσω γιατί ο ανεβαίνων έχει προτεραιότητα και γιατί υπήρχε και σχετικός καθρέφτης στη στροφή για να ελέγχει πριν στρίψει. 

Η κυρία ξαφνιάστηκε γιατί δεν είχε δει τον καθρέφτη. Θύμωσε για την παρατήρηση. Και απάντησε με την χυδαία φράση "άντε γ.... ρε μ...."! Ο ανδριώτης ψύχραιμος και χαριτολογώντας της είπε: "αν βγω από το αυτοκίνητο και σε αρπάξω θα με καταγγείλεις και για φαλλοκράτη ε;" Έδωσε τόπο στην οργή. Απέφυγε την χυδαία οδηγό που είχε καβαλήσει και τιμόνι και καλάμι. Και μας το κατήγγειλε λέγοντας: "Μερικές έχουν ξεφύγει εντελώς..."

Μερικές και μερικοί θα προσθέταμε εμείς έχοντας γνώση και των δύο περιστατικών, τα οποία αναφέρουμε με την ελπίδα η δημοσίευση να συμμορφώσει κάποιες και κάποιους...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο πρώτο περιστατικό ήμουν παρών και
πράγματι σοκαριστικά με την αλητεία
του οδηγού που έκλεισε τον δρόμο έβρισε
και κτύπησε τον οδηγό του άλλου
αυτοκινήτου .
Κινηθήκαμε δυο άτομα μα τον πιάσουμε
αλλά δυστιχως έφυγε με μεγάλη ταχύτητα .
Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αρμόζουν
με κανένα τρόπο στην κουλτούρα της Ανδρου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Δεν ειναι κακο να πειτε και για τα λεωφορεια της κας Μανουσου που οδηγοι της κτυπουν παρκαρισμενα αυτοκινητα και φευγουν διχως να αφησουν σημειωμα ή για τα ταξι που τρεχουν να προλαβουν το καραβι. Και οι επισκεπτες εχουν παραπονα για την οδικη συμπεριφορα των ντοπιων.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και να ήταν μόνο αυτά τα κακώς κείμενα κάποιων καλοκαιρινών επισκεπτών. Οταν τα σκυλάκια συντροφιάς που συνοδεύουν ''κυρίες'' και ''κυρίους'' αγενείς τα φέρνουν προς νερού τους έξω από την πόρτα σου και αφήνουν-επιδεικτικά κάποιοι- τα περιττώματά τους στο έλεος των τροχών των διερχομένων αυτοκινήτων που τα σκορπίζουν παραπέρα, αντί οι ''φιλόζωοι'' να τα μαζεύουν όπως επιβάλλεται σε σακκούλες απόρριψης, τι πρέπει να κάνεις για να μη θεωρηθείς αφιλόξενος Ανδριώτης αλλά και να προστατεύσεις την υγεία σου και τον περιβάλλοντα σου χώρο. Ξέρω την απάντηση σου ''κ.φιλόζωε''. Να τα μαζέψω εγώ.
Kαι πόσα άλλα μπορώ να αραδιάσω είτε για παράνομα 3πλοπαρκαρίσματα σε SMs, σε φούρνους,πρακτορεία εισιτηρίων, την Ψιλή Αμμο, το Κυπρί, Αγ.Κυπριανό, Μπατσί, Γυάλια,Νειμποριό,Λύκειο, είτε για ''τσαμπουκαλίδικες'' οδικές προτεραιότητες, είτε για ηχορυπάνσεις στις ώρες κοινής ησυχίας, είτε, είτε, είτε... Κάποτε όμως το ποτήρι ξεχειλίζει. Δεν μπορεί τα άγρια να διώχνουν πάντα τα ήμερα προς δόξαν του εύκολου τουριστικού χρήματος ...... Και για να μην παρεξηγηθώ από τους πραγματικούς φιλόζωους: Δεν εχθρεύομαι κανένα ζωάκι συντροφιάς ή μή.
Μόνο τα συμπονώ για τα αφεντικά που έχουν......

This comment was minimized by the moderator on the site

Πώς κάνετε έτσι σε μια βδομάδα θα αδειάσει το νησί.