ΑΝΔΡΟΣ: Μακάβρια φάρσα και απάτη χωρίς σύνορα...

ΜΑΚΑΒΡΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΦΑΡΣΑ

Πρωινό Παρασκευής 25/11 ο δήμαρχος Άνδρου είναι στο Γαύριο όταν χτυπά το τηλέφωνο του. Είναι ο αδελφός του. Ταραγμένος και με πε παγωμένο ύφος τον πληροφορεί: "πήρε κάποιος από το ΑΤ Παλαιού Φαλήρου και είπε πως η γυναίκα σου παραβίασε στοπ και χτύπησε με το αυτοκίνητο ένα παιδί το οποίο κατέληξε. Τη έχουν κρατούμενη στο ΑΤ Παλαιού Φαλήρου". Πίσω από τον παγωμένο αδελφό του ο δήμαρχος ακούει την μητέρα του να κλαίει. 

Ο Δ. Λοτσάρης σαστίζει. Είχε μιλήσει με την γυναίκα του τηλεφωνικά πριν μια ώρα. Πρώτο πράγμα σκέφτηκε να βγάλει εισιτήριο με το πρωινό καράβι να πάει να δει από κοντά την κατάσταση. Πριν κάνει όμως οτιδήποτε παίρνει έναν γνωστό του αστυνόμο στο τμήμα του Φαλήρου να δει τι έχει συμβεί. Δεν βρίσκει τον γνωστό του στο τηλέφωνο. Βγάζει εισιτήριο. Σκέφτεται λίγο και μετά παίρνει τηλέφωνο την γυναίκα του να δει αν μπορεί να της μιλήσει. Του απαντά αυτή και σε οπτική κλήση στο Viber την βλέπει... "μες την καλή χαρά"! Με στολή της νοσοκόμας στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας όπου είναι προϊσταμένη!!! Τον ρωτά τι συμβαίνει. Της απαντά για το απίθανο τηλεφώνημα πριν 10 λεπτά στο μαγαζί του αδελφού του στο Χαλάνδρι. Και πέφτουν και οι δύο από τα σύννεφα.

Παίρνει τον αδελφό του και του λέει πως όλα είναι ψέματα. Ο αδελφός του μένει άναυδος. Η μητέρα του μένει άναυδή. Και ο πατέρας (εγχειρισμένος στην καρδιά πριν τέσσερις μήνες) ξεσπά σε κλάματα από την ταραχή. Ο άγνωστος δεν ξαναπαίρνει τηλέφωνο. Ο δήμαρχος αναστατωμένος σκέφτεται το τρελό δεκάλεπτο που πέρασε αυτός και η οικογένεια του. Και μετά κάνει καταγγελία στην Γενική Ασφάλεια με στόχο να βρουν το τηλέφωνο της μακάβριας φάρσας...

Συμπέρασμα: ΠΡΟΣΟΧΗ στα τηλέφωνα αγνώστων που καλούν από "μέρη έκτακτης ανάγκης". Ελέγξετέ τα. Διασταυρώστε πρώτα τις πληροφορίες που σας δίνουν. Μπορεί να είναι φάρσα ή απάτη... 

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

Πρωινό Κυριακής 20/11. Είμαι σπίτι, στην Άνδρο. Ανοίγω τον τραπεζικό λογαριασμό ηλεκτρονικά και αντιγράφω το ΙΒΑΝ της ALPHA BANK. Το στέλνω σε ανδριώτη φίλο  για να μου επιστρέψει 186 ευρώ που πλήρωσα στην ACS της Χώρας για ένα αλυσοπρίονο που παρέλαβα και του έδωσα την προηγούμενη μέρα.

Με παίρνει τηλέφωνο και εξηγεί πως λείπει κάποιο νούμερο. Ανοίγω πάλι βιαστικά τον ηλεκτρονικό λογαριασμό μου από έναν σύνδεσμό που βρήκα πρώτο και έγραφε "my-alpha - ALPHA BANK". Η σελίδα ζητά πάλι κωδικούς. Παρατηρώ πως δεν ξεχωρίζει "ιδιώτης" ή "επιχείρηση" όπως κάνει συνήθως. Θεωρώ πως επειδή έχω ήδη ανοίξει μια φορά τον λογαριασμό προχώρησε στο δεύτερο βήμα μόνη της. Και βάζω τους κωδικούς. Μου στέλνει στο κινητό το κωδικοποιημένο εξαψήφιο κωδικό ασφαλείας και τον βάζω.

Και περιμένω να ανοίξει ο λογαριασμός. Ο οποίος... δεν ανοίγει!!! Μετά... ξανάρχεται νέος εξαψήφιος κωδικός ασφαλείας από την τράπεζα!!! Μπερδεμένος τον ξαναβάζω. Και πάλι δεν ανοίγει ο λογαριασμός!!! Κι έρχεται και τρίτος κωδικός ασφαλείας!!! Κλείνω τον υπολογιστή θεωρώντας πως κάτι λάθος έκανα και μπλόκαρα κάτι.  

Κοιτώ το κινητό να δω αν έχει στείλει κάτι η τράπεζα και βλέπω δύο συνεχόμενα μηνύματα: "Γίνεται μεταφορά 700 ευρώ από τον λογαριασμό..." Μένω άναυδος. "Ποιος έδωσε εντολή δύο φορές για μεταφορά 700 ευρώ την φορά", αναρωτιέμαι. Παίρνω την τράπεζα κι ένας λίαν εξυπηρετικός κύριος με τις πρώτες λέξεις μου εξηγεί πως: "επιτήδειοί απατεώνες σας ξεγέλασαν κι έχουν τους κωδικούς σας κι επιχείρησαν δύο φορές μεταφορές χρημάτων!!!" 

Μπλοκάρει τον λογαριασμό μου. Και ζητά να πάω σε ένα ΑΤΜ να δω με την κάρτα αν έχουν βγει χρήματα. Πηγαίνω στη Χώρα και βλέπω πως δεν έχουν βγει χρήματα. Κάνω και μια ανάληψη καλού-κακού να δω τι θα γίνει. Η ανάληψη γίνεται κανονικά. Το βράδυ με παίρνουν από την τράπεζα. Μπλοκάρουν με εντολή μου και την κάρτα γιατί οι απατεώνες έχουν πλέον και τους δικούς της κωδικούς μου και με πληροφορούν πως οι δύο αναλήψεις δεν έγιναν γιατί οι κωδικοί του λογαριασμού κατάθεσης - κάπου στο εξωτερικό - αναγνωρίστηκαν από την τράπεζα ως "ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΑΤΗ" και μπλοκαρίστηκαν. Σήμερα περιμένω νέα κάρτα και νέο ηλεκτρονικό λογαριασμό μου.

Συμπέρασμα: ΠΡΟΣΟΧΗ τι λογαριασμό τράπεζας ανοίγετε. Προσέξτε να είναι ο αυθεντικός και να έχει όλη τη διαδικασία επαλήθευσης σωστά. Αν κάτι δεν πάει καλά πάρτε αμέσως τηλέφωνο την τράπεζα στα τηλέφωνα άμεσης ανάγκης...

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτοί δεν εύρισκαν Ανδριώτη προς συληψη μόνιμο κατοικο Άνδρου και δη χώρας και ο οποίος τους κάλεσε δις κατά τη διάρκεια του αυτοφώρου προκειμένου να επισκευθεί το αστυνομικό τμήμα.
Φευ...άνευ ελπιδας

This comment was minimized by the moderator on the site

Πεθαίνω στο γέλιο
Για ένα τόσο σοβαρό θέμα βάλατε φωτό του Α.Τ Άνδρου;
Δεν βάζατε καλύτερα το Θέατρο Σκιών του Σπαθάρη;;;