ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΟΣΜΙΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ

Με λαμπρότητα και πολυκοσμία γιόρτασε η Χώρα της Άνδρου τη Λευκή Νύχτα που ξεκίνησε το 2014 κι έφτασε μέχρι σήμερα περνώντας από 40 κύματα. Ξεκίνησε με ενθουσιασμό από τον Δήμο Άνδρου και εκατοντάδες συμμετέχοντες. Εξελίχθηκε με σκαμπανεβάσματα, αλλά παρέμεινε χάρη στη θέληση των καταστηματαρχών και μερικών συλλόγων. Έχασε την λάμψη της αρκετές φορές και επί της προηγούμενης και της σημερινής διοίκησης. Έφτασε λόγω κορονοϊού και αδυναμιών στην οργάνωση σε χαμηλά νούμερα. Και να που εφέτος ξαφνικά άλλαξε το κλίμα.

Αυτό συνέβη λόγω η κανονικότητα που επανήλθε μετά την πανδημία, αλλά και λόγω του δυναμισμού των εφετινών διοργανωτών στην οποία πρωτοστάτησε ο δήμαρχος, ο οποίος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έστησε δρώμενα πέρα από την πεπατημένη και επιπλέον με τα νέα στολίδια και τα εντυπωσιακά εφέ (χάρη στις χορηγίες) δημιούργησε μια νέα κατάσταση. Στις παραπάνω φωτογραφίες διακρίνονται πολλές εκατοντάδες ανθρώπων στο παραδοσιακό άναμμα του δέντρου μπροστά στο παλιό δημαρχείο μέσα σε εντυπωσιακούς πολύχρωμους εναλλασσόμενους φωτισμούς και γιορταστικά εφέ με λέιζερ.

Επιπλέον ο δήμαρχος έφερε το ηλεκτρικό λεωφορειάκι (που απέκτησε ο Δήμος επί την προηγούμενης διοίκησης και ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε) και όπως έκανε και στο Γαύριο έτσι και στη Χώρα το χρησιμοποίησε σαν παιδικό τρενάκι και το γέμισε παιδιά κάνοντας τα βόλτα στην Αγορά. Μιας Αγοράς που εφέτος στολίστηκε και από τους καταστηματάρχες. Στην παραπάνω φωτογραφία εκτός από το λαμπερό τρενάκι βλέπουμε και το τεράστιο γιορταστικό δέντρο που έστησε μπροστά από μπαλκόνι του ο επιχειρηματίας Μιχάλης Στρατής. 

Όπως και στο Γαύριο έτσι και στην Χώρα το ηλεκτρικό λεωφορειάκι που βαφτίστηκε τρενάκι ήταν μια ξεχωριστή νότα χαράς για τα παιδιά και γιορτής, αλλά και  για τους μεγάλους που το έβλεπαν να ανεβοκατεβαίνει μέσα στο πλήθος της στολισμένης Αγοράς. Κάτι που ήταν στο μούσκιο για χρόνια βρήκε επιτέλους ρόλο με πρωτοβουλία του δημάρχου που το έφερε και στη Χώρα, όπου κανείς μέχρι σήμερα δεν είχε σκεφτεί την χαρά και τον γιορταστικό τόνο που θα έδινε. 

Ανάμεσα στα νέα στολίδια έφτασε και στην Χώρα μια γιορτινή φωτισμένη κορνίζα, που εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους, που έσπευσαν να βγάλουν φωτογραφίες μέσα από αυτήν. Και δύο μπλε φωτισμένα καραβάκια σχηματισμένα από γιρλάντες φωτών. 

Διάσπαρτα μπήκαν επίσης και πολλά φωτεινά γιορταστικά καραβάκια (από τα νέα στολίδια της χορηγίας) που μπήκαν στην Χώρα, αλλά εντυπωσίασαν περισσότερο στο Νειμποριό, που πήρε χρώμα πιο γιορτινό. Στο Νειμποριό μπήκαν μπροστά και στα τρία καφέ που εξακολουθούν να δουλεύουν και τον χειμώνα. 

Πάμε τώρα στους συμμετέχοντες. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έστειλε ο Δήμος Άνδρου συμμετείχαν στη διοργάνωση και στις εκδηλώσεις:

 

Από όλους του συμμετέχοντες παρακολουθήσαμε μερικούς λόγω δυσκολίας κίνησης μέσα στην πολυκοσμία. Όμως να σημειώσουμε πως ξεχώρισε όπως πάντα με την πολύπλευρή παρουσία του ο Μουσικός Σύλλογος Άνδρου, με την Φιλαρμονική και την χορωδίας του. Για μια ακόμα χρονιά ήταν η χαρά της γιορτής. Η Φιλαρμονική με τα νέα παιδιά της έπαιξε μουσικές και γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. 

Στο άναμμα του δέντρου η χορωδία έψαλε τα κάλαντα. 

Και μετά χορωδία και μουσικοί είπαν και τα κάλαντα ξεκινώντας από την πλατεία Γηροκομείου και κατεβαίνοντας μέχρι την πλατεία Καΐρη. 

 Το άναμμα του δέντρου έκανε ο δήμαρχος Άνδρου. Το ωραίο ήταν πως κατά την αντίστροφη μέτρηση κάπου μεταξύ 6 και 5 έκανε και μια δοκιμή δευτερολέπτων για να είναι σίγουρος πως κάποιος δεν θα πάταγε κανένα καλώδιο!!! 

Την γιορτή πλαισίωσαν σύλλογοι της περιοχής. Εδώ το ωραίο τραπεζάκι του Συλλόγου Γονέων Μεσαριάς...

Παρών στη γιορτή ο πρωταθλητής Κυκλάδων στο μπάσκετ Α.Ο. Άνδρου. Στη φωτογραφία ο Φ. Φυρίος, ψυχή της ομάδας μπάσκετ, με τον Α. Διαπούλη, ψυχή του στίβου του Ανδριακού, στο τραπεζάκι του Α.Ο. Άνδρου.  

 Παρών και ο ιστορικός Ανδριακός και η σημερινή διοίκηση του, που κατάφερε και ανέστησε το ποδόσφαιρο ενώ συνεχίζει την παράδοση και στον στίβο. Αυτές τις μέρες περιμένει την ολοκλήρωση όλων των έργων ανάπλασης στο Δημοτικό Στάδιο Άνδρου (το νέο χορτάρι έχει τελειώσει και γίνεται και το ταρτάν).

 

Οι διοργανωτές της μεγάλης πανανδριακής χτεσινής συγκέντρωσης στο Γαύριο ήρθαν συν γυναιξί και τέκνοις στην γιορτή της Χώρας. Εδώ ο Βασίλης Μπατής με το παιδί του... 

Πολλά τα καταστήματα που έβγαλαν πάγκους με είδη δώρων και κεράσματα. Εδώ ο πετυχημένος πάγκος του καταστόλιστου Dream...

Ανάμεσα στο πλήθος και ο έπαρχος Άνδρου...

 

Με δεδομένο πως η γιορτή όπως και η προσέλευση του κόσμου στην Χώρα κορυφώθηκε μετά το άναμμα του δέντρου οι περισσότεροι που ρωτήσαμε υπολόγισαν τον κόσμο που κατέβηκε να γιορτάσει στη Χώρα πάνω από 1.000 άτομα. 

Ήταν ίσως η εντυπωσιακότερη Λευκή Νύχτα, που έχει γίνει μέχρι σήμερα στην Χώρα. Την είχε ανάγκη η Χώρα, την είχε ανάγκη η Άνδρος. Η διαφορά με το Γαύριο ήταν πως εκεί υπήρχε μεγάλο πλήθος παραθεριστών ή και καλοκαιρινών κατοίκων που στην αναγγελία της γιορτής έσπευσαν στην Άνδρο για τριήμερο. Αντιθέτως στη Χώρα οι παλιοί ντόπιοι που ζουν στην Αθήνα δεν επιστρέφουν στο νησί για γιορτές. Το αντίθετο φεύγουν στην Αθήνα για γιορτές! Είναι κι αυτό κάτι που έκανε την διαφορά στο πλήθος των συμμετεχόντων...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet