Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του μητροπολίτη Δωρόθεου στην Άνδρο

Ολοκληρώθηκε την Τρίτη 10/1 το απόγευμα η διήμερη επίσκεψη στην Άνδρο για το νέο έτος του μητροπολίτη Δωρόθεου ΙΙ. Η επίσκεψη ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, 9 Ιανουαρίου όπου ο μητροπολίτης χοροστάτησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χώρας και ακολούθως ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα της εκκλησίας για τη νήσο Άνδρο, παρουσία ιερέων, ψαλτών, επιτρόπων, πιστών και των αρχών του τόπου.

Από την μεριά των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν η βουλευτής Κυκλάδων Αικ. Μονογυιού, ο δήμαρχος Άνδρου Δ. Λοτσάρης, οι αντιδήμαρχοι Χώρας και Γαυρίου, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Άνδρου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Χώρας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής και η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Άνδρου. Να σημειώσουμε πως εντύπωση προκάλεσε και σχολιάστηκε από εκκλησιαστικούς κύκλους το γεγονός πως στην επίσημη τελετή της εκκλησίας δεν παρέστη κάποιος της αντιπολίτευσης!

Την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, το πρωί, ο μητροπολίτης περιόδευσε στα καταστήματα της Χώρας ευχόμενος στους καταστηματάρχες καλή χρονιά εκπλήττοντας όλους για το γεγονός ότι τους επισκέφθηκε υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

Ακολούθως πήγε στο Γηροκομείο της Άνδρου και ευλόγησε την αγιοβασιλόπιτα συνοδεία των δύο αντιδημάρχων της Χώρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα επειδή δεν υπήρχε πλοίο λόγω καιρού επισκέφθηκε τα μοναστήρια της Αγίας, της Αγίας Μαρίνας και της Μονής Παναχράντου.

Την Τετάρτη το πρωί 11 Ιανουαρίου ο μητροπολίτης θα συνεχίσει την ευχετήριο περιοδεία του στη Σίφνο, τη Μήλο και την Κίμωλο.

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet