Ταξιδεύουν πάλι τα καράβια. Συνεχίζεται η κακοκαιρία...

(Σταματά το απαγορευτικό απόψε και ταξιδεύουν πάλι την Πέμπτη 19/1 τα καράβια γιατί πέφτει ο αέρας στα 7-8 μποφόρ. Αλλά συνεχίζεται η κακοκαιρία. Όπως λέει η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Άνδρου εξακολουθούν να ισχύουν οι έκτακτες συνθήκες για τα πλοιάρια και τα μικρά σκάφη - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Αυξημένη προσοχή λόγω έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

  1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πρόγνωση της Ε.Μ.Υ., για αύριο Πέμπτη 19-01-2023 στη θαλάσσια και παράκτια περιοχή της Άνδρου, θα αναπτυχθούν νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 bf.
  2. Ως εκ τούτου παρακαλούμε για την αυξημένη προσοχή, εγρήγορση και λήψη από τους ιδιοκτήτες[1]κυβερνήτες ορμούντων πλοίων/σκαφών, όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια τους, για τη διατήρηση θέσης πρόσδεσης και αγκυροβολίας τους, και τη συνεχή παρακολούθηση θέσης όλων των παροπλισμένων, εγκαταλελειμμένων, επικίνδυνων, επιβλαβών πλοίων ή/και σκαφών, για την αποφυγή κινδύνων παράσυρσής τους. Συνιστάται αυστηρά όπως μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά σκάφη, ναυταθλητικοί όμιλοι και επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς να αποφύγουν δραστηριοποίηση κατά το χρόνο εξέλιξης των ανωτέρω ισχυρών καιρικών φαινομένων. Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα αριθ. 20 (Β΄ 1929/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν υφίσταται μειωμένη ορατότητα, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
  3. Τοπικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλούνται για τη δημοσίευση της εν λόγω ανακοίνωσης προς ενημέρωση των αναγνωστών τους.

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ α.α.

Υποπλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΝΙΔΑΚΗΣ Δημήτριος

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet