ΑΝΔΡΟΣ: Μετά τριετία πάλι καρναβάλι στην Χώρα!...

Έχουν περάσει τρία ολόκληρη χρόνια από την τελευταία φορά, Φεβρουάριος 2019, που έγινε καρναβάλι στην Χώρα της Άνδρου. Το 2020 είχαν αρχίσει οι απαγορεύσεις του κορωνοΐου. Και στην Χώρα δεν έγινε καρναβάλι. Έγινε μόνο στο Κόρθι. Το 2021 και το 2022 υπήρχαν οι απαγορεύσεις της πανδημίας.

Έτσι φτάσαμε αισίως το 2023 που μπήκαμε στην κανονικότητα και την Τετάρτη 18/01/2023 επιχειρηματίες και πολίτες από διάφορους συλλόγους καθώς και παλαιότερα μέλη επιτροπών καρναβαλιού. Όλοι ήθελαν να βοηθήσουν για τη διεξαγωγή του καρναβαλιού. Χώρος συγκέντρωσης το φιλόξενο Swell στο Νειμποριό. Μαζεύτηκαν περίπου 40 άνθρωποι. Συγκρότησαν μια Επιτροπή Καρναβαλιού και αποφάσισαν να γίνει εφέτος καρναβάλι στην Χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2023. Και ταυτόχρονα να γίνουν και διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις!

Μέσω αυτής της πρώτης ανακοίνωσης η Επιτροπή απευθύνει πρόσκληση προς όλη την Άνδρο να συμμετάσχει στο καρναβάλι. Όμως, όπως είναι γνωστό καρναβάλι θα ετοιμάσει και το Κόρθι. Εκεί έχουν να κάνουν καρναβάλι δύο χρόνια. Κι αυτό γιατί το 2020 παρά την απαγόρευση αυτοί έκαναν καρναβάλι. Συνεπώς αναμένουμε δύο καρναβάλια. Κατά πρώτες πληροφορίες Μπατσί και Γαύριο μάλλον θα συμμετάσχουν στα δύο καρναβάλια που θα γίνουν. Το ένα στη Χώρα και το άλλο στο Κόρθι. Μένει να ανακοινώσουν το που θα καταλήξουν.

Η Επιτροπή Καρναβαλιού της χώρας διαμόρφωσε την αρχική αφίσα την οποία και δημοσιεύουμε και ξεκίνησε με την καταγραφή των χορηγών επικοινωνίας. Μάς τηλεφώνησαν δύο μέλη της επιτροπής κι έστειλαν την αφίσα. Οι ίδιοι έδωσαν και τις αρχικές πληροφορίες. Όπως εξήγησαν έχουν σκοπό να απευθυνθούν σε επιχειρηματίες και σε ακτοπλοϊκές εταιρείες για βοήθεια στην προετοιμασία. Επίσης προσέθεσαν πως θα στείλουν στη συνέχεια πληροφορίες για την όλη προετοιμασία μέχρι την μέρα του καρναβαλιού. Το ΕΝ ΑΝΔΡΩ ως βασικός χορηγός επικοινωνίας από την μεριά του θα στηρίξει το καρναβάλι και θα σάς πληροφορεί συνεχώς για τα την όλη προετοιμασία.

 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"