Η πίτα των υπαλλήλων του δημαρχείου: δύο φλουριά, δύο ταξίδια... τρεις τυχεροί!!!

Κόπηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η πίτα των υπαλλήλων στο προαύλιο του δημαρχείου της Άνδρου. Ο καλός καιρός βοήθησε ώστε όλοι οι υπάλληλοι και οι εργάτες να μαζευτούν το μεσημέρι στις 1 και να απολαύσουν μαζί με το κομμάτι τους και την χειμωνιάτικη λιακάδα. Ευχές διάβασαν ο πατήρ Λεωνίδας και πατήρ Αέτιος. Παραβρέθηκε ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης, οι δύο αντιδήμαρχοι, Μ. Βενετίκη και Δ. Γιαννίσης και 70 και πλέον εργαζόμενοι στον Δήμο.

Η πρώτη πρωτοτυπία του δημάρχου: υπήρχαν δύο φλουριά. Κάθε ένα ήταν ένα ταξίδι δύο ατόμων και αυτοκίνητο έλα από Άνδρο-Ραφήνα και επιστροφή. Το κάθε ταξίδι πρόσφερε κάθε μια από τις δύο εταιρείες του νησιού. Ήτοι, ένα η Fast Ferries και ένα η Golden Star Ferries. Περιττό να πούμε πως το ενδιαφέρον από την μεριά των εργαζομένων ήταν μεγάλο.

Και εδώ φτάνουμε στην δεύτερη πρωτοτυπία του δημάρχου. Το ένα φλουρί βρέθηκε. Το κέρδισε η Βιργινία Δούκισα. Το δεύτερο... δεν βρέθηκε! Τι θα γινόταν λοιπόν με το δώρο; Το σκέφτηκε ο δήμαρχος και είπε: "γράψτε τα ονόματα σας όλοι σε ένα χαρτί. Και θα κάνουμε κλήρωση. Αλλά αντίστροφη κλήρωση. Θα τραβά ένας-ένας έναν κλήρο. Κι αυτός που θα βγαίνει θα αποκλείεται. Θα κερδίσει αυτός που θα βγει τελευταίος!". 

Κάπου εκεί όμως προέκυψε το δεύτερο φλουρί. Μια εργαζόμενη, η Βασιλική Ρούτη, δεν είχε φάει το κομμάτι της πίτας της. Το τρώει. Και... βρίσκει το φλουρί!!! Τόμπολα! Τι κάνουν τώρα, αναλογίστηκαν όλοι. Πάλι ο δήμαρχος πήρε πρωτοβουλία και είπε πως οι δύο τυχεροί με τα φλουριά κερδίζουν τα εισιτήρια. Η κλήρωση που είχε οργανωθεί θα ολοκληρωνόταν. Όπως και έγινε. Και ο τρίτος τυχερός, Μανώλης Ορφανός, που βγήκε από την αντίστροφη κλήρωση κέρδισε ένα τραπέζι αξίας 150 ευρώ δωρεάν στην οικογενειακή ταβέρνα του δημάρχου "Το Στέκι του Ανδρέα"!...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"