Άρχισε δοξαστικά η έξοδος της 25ης Μαρτίου στα νησιά...

Όπως αναμενόταν άρχισε από την Πέμπτη 23 Μαρτίου η πρώτη γιορταστική έξοδος της νέας σεζόν, αυτή της 25ης Μαρτίου 2023. Το μήνυμα αυτό έστειλε στον Εν Άνδρω αθηναίος συνάδελφος δημοσιογράφος που εξέδραμε στην Άνδρο για την 25η Μαρτίου μέσα σε πέντε δοξαστικές φωτογραφίες από το κατάστρωμα του Andros Fast Ferries χτες Πέμπτη το απόγευμα και ένα σύντομο μήνυμα μαζί με την ευχή να τα δημοσιεύσουμε. Το κάνουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί ο νεαρός συνάδελφος έκανε όλο το φωτορεπορτάζ για εμάς. Νάναι καλά και καλά να περάσει στο νησί μας... 

Πέρα από τις φωτογραφίες τα στοιχεία του ρεπορτάζ: κόσμος πολύς για Τήνο, κόσμος αρκετός για τα άλλα νησιά και πολλά αυτοκίνητα. Καμία έκπληξη για την Τήνο. Του Ευαγγελισμού η Τήνος έχει την εθνική εορτή της. Όπως έχει και η Άνδρος την επίσημη εορτή της το άλλο Σαββατοκύριακό, της Θεοσκεπάστου. Τα δύο νησιά εορτάζουν διαδοχικά εφέτος τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές τους, ενώ όλη η Ελλάδα εορτάζει τα 202 χρόνια της εθνικής παλιγεννεσίας. Μπορεί η εορτή να μην "δημιουργεί" τριήμερο για τους εργαζόμενους, καθώς πέφτει Σάββατο, όμως πολλοί όπως ο νεαρός συνάδελφος τα κατάφεραν και το έκαναν μόνοι τους.      

Γράφει στο μήνυμα ο νεαρός δημοσιογράφος που ταξίδεψε με την γυναίκα του: "Καλός καιρός, ανοιξιάτικος, κόσμος καλοδιάθετος, ατμόσφαιρα χαλαρή, αρκετοί στο πίσω κατάστρωμα φωτογραφίζοντας και απολαμβάνοντας το δοξαστικό ανοιξιάτικο δειλινό."

Και συνέχιζε: "Οι περισσότεροι στο σκεπασμένο κατάστρωμα απολάμβαναν την θέα και απέφευγαν την αναζωογονητική, αλλά δροσερή, θαλάσσια αύρα. Η Ελλάδα γιορτάζει στα νησιά της. Φυσικά το πλήθος έμεινε μέσα κρίνοντας πως είναι ακόμα πρόωρη η άνοιξη." 

Και κατέληγε: "Εντύπωση κάνουν τα αυτοκίνητα που πλημμύρισαν το γκαράζ μέχρι έξω. Προφανώς αναμένω πως αν τα τρία δρομολόγια της Πέμπτης 23 Μαρτίου (δύο πρωινά που δεν μπόρεσα και το ένα βραδινό που πρόλαβα) είχαν κόσμο τα τέσσερα δρομολόγια της Παρασκευής 2η Μαρτίου (παραμονής της γιορτής) θα ταξιδέψουν πολύ περισσότερους επιβάτες. Αυτό είναι που λένε "η Ελλάδα ταξιδεύει αγαπητό Εν Άνδρω". Καλό Σαββατοκύριακο σε σένα και στους αναγνώστες σου".

Αντευχόμαστε και δημοσιεύουμε το φωτορεπορτάζ του φίλου μας κι ετοιμαζόμαστε για τα εθνικά και κοινωνικά δρώμενα του Σαββατοκύριακου μερικά από τα οποία έχουμε αναγγείλει κι άλλα θα περιγράψουμε εκ των υστέρων...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet