Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΙ ΑΡΧΟΝΤΙΑ...

Ο περιβάλλον χώρος καθαρίστηκε κι αποκαταστάθηκε από συνεργείο του Δήμου. Ο χώρος ήταν πλήρως εγκαταλειμμένος και γύρω από την προτομή του Ιωάννη Γουλανδρή - στη μνήμη του οποίου ο γιός του Μιχάλης έκανε δωρεά ολοκλήρωσης του σταδίου της Άνδρου το 2002.

Αγαπητό Εν Άνδρω, 

Με αφορμή την εικόνα που αντίκρισα σήμερα το πρωί στο γήπεδο θα ήθελα να πω δύο λόγια και στέλνω και μερικές σχετικές φωτογραφίες. Ολοκληρώνοντας την ανάπλαση του γηπέδου με την αναμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου με μηχανήματα του Δήμου ο όλος χώρος έγινε ένα κόσμημα για την Άνδρο εκεί που ήταν επί χρόνια μια αθλιότητα.

Τόσο ο διάδρομος όσο και ο χώρος της προτομής απέκτησαν νέα όψη με τις παρεμβάσεις του Δήμου ολοκληρώνοντας το πανέμορφο στάδιο, που επανήλθε στην παλαιά δόξα του.

Βλέποντας αυτό το κόσμημα θα ήθελα να σταθώ στην συμπεριφορά ορισμένων που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς και γύρω από αυτούς χώρους και να σεβαστούν την πολιτεία και τον Δήμο που τους προσφέρει αυτό θαυμάσιο στάδιο. 

Ακόμα και εντός του ολοκαίνουριου σταδίου καθαρίστηκε ο χώρος από τα συνεργεία του Δήμου και ρίχτηκε νέα άμμος αναδιαμορφώνοντας και το σκάμμα του μήκους.

Τι εννοώ Πρέπει ορισμένοι όπως θυμούνται φεύγοντας από το σπίτι τους με το μπουκαλάκι το νερό που παίρνουν μαζί τους . Έτσι πρέπει να το θυμούνται και φεύγοντας από τους αθλητικούς χώρους που αθλούνται να μην το παρατάνε εκεί, όπου βρίσκουν, αλλά να το παίρνουν πάλι και να το ρίχνουν στους κάδους. Γιατί αθλητισμός σημαίνει και σωστή παιδεία.

Μαθητές και καθηγητές του λυκείου της Άνδρου ήρθαν και μάζεψαν τα σκουπίδια αυτών που αθλήθηκαν και τα παράτησαν πίσω! Αξιέπαινη η συμπεριφορά τους. 

Γι' αυτό λοιπόν θα πω πολλά συγχαρητήρια πρώτα στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών του λυκείου της Χώρας, που σήμερα ήρθαν εκδρομή στο γήπεδο και μετά από την βόλτα τους μάζεψαν από τους αθλητικούς χώρους, όπου μπόρεσαν, όλα τα μπουκαλάκια και σκουπίδια που άφησαν κάποιοι από αυτούς που χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους.

Συγχαρητήρια ιδίως στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα παιδιά την πραγματική έννοια της παιδείας. Γιατί καμιά φορά μόνο οι γονείς δεν φτάνουν.

Δημήτρης Χαζάπης