Δημιουργείται σταθμός των πυροσβεστικών οχημάτων του Συλλόγου Εθελοντών Δασοπυροσβεστών!

Σε δύο επίπεδα ο χώρος του σταθμού οχημάτων. Στη φωτογραφία το πάνω επίπεδο.

Ξεκίνησε η δημιουργία σταθμού οχημάτων του ΣΕΔΑ στη Χώρα. Στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στην έξοδο της Χώρας, δίπλα στον επαρχιακό δρόμο Χώρας-Γαυρίου και στη διασταύρωση του περιφερειακού δρόμου της Μεσαριάς, σε ένα πολύ επίκαιρο σημείο θα δημιουργηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα ο κεντρικός πυροσβεστικός σταθμός των Εθελοντών, που θα φιλοξενήσει τα πυροσβεστικά τους οχήματα. Ο ΣΕΔΑ έχει 10 πυροσβεστικά οχήματα. Δύο σταθμεύουν στο Γαύριο, δύο στο Κόρθι και έξι στη Χώρα.

Τα έξι της Χώρας, που είναι και τα μεγαλύτερα, σταθμεύουν χρόνια τώρα σε έναν παράδρομο στο Πέρα Χωριό Λειβαδίων. Το μέρος απόκεντρο και δύσκολο στην πρόσβαση του στον κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Η έξοδος του μικρού πυροσβεστικού στόλου σε περίπτωση πυρκαγιάς από τα Λειβάδια προς το κεντρικό επαρχιακό δίκτυο είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο. Με τη δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού σε κεντρικό και κατάλληλο σημείο δίνει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα και συνάμα δημιουργεί συνθήκες καλύτερης διαχείρισης των οχημάτων.   

Στη φωτογραφία το κάτω επίπεδο. 

Η δημιουργία σταθμού του ΣΕΔΑ αποτελούσε χρόνιο αίτημα του Συλλόγου. Η σημερινή δημοτική διοίκηση το έλυσε με την παραχώρηση δημοτικού οικοπέδου σε κεντρικό σημείο, δίπλα σε κεντρικούς δρόμους, δίνοντας τη δυνατότητα σε έναν σύλλογο με μεγάλη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο να αποκτήσει χώρο για τον στόλο των 6 μικρών και μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων του που εδρεύουν στην Χώρα. Έναν χώρο που εκτός από την απλή στάθμευση σταδιακά θα στεγάσει τα αυτοκίνητα και όλα τα εργαλεία και το υλικό της πυρόσβεσης που μέχρι σήμερα ήταν σε σπίτια των ίδιων των δασοπυροσβεστών.

Προχωρά η Άνδρος, λοιπόν, στον εκσυγχρονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών που προσφέρει ο σύλλογος στην κοινωνία της Άνδρου με την δημιουργία ενός ουσιαστικά δεύτερου πυροσβεστικού σταθμού στην περιοχή της Χώρας. Με δεδομένη την ύπαρξη σταθμού του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου στην περιοχή Απροβάτου λίγο μετά το Μπατσί δίνεται η δυνατότητα για καλύτερο συντονισμό των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νησιού.  

Και τα δύο συνεχόμενα επίπεδα του οικοπέδου από τον επαρχιακό δρόμο στον Άγιο Σπυρίδωνα

Ο χώρος του σταθμού στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα της Χώρας ήδη καθαρίστηκε και ισοπεδώθηκε από μηχανήματα του Δήμου. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι πρώτες εργασίες περαιτέρω διαμόρφωσης του ώστε να μεταφερθεί ο στόλος των 6 οχημάτων του πυροσβεστικού συλλόγου εκεί. Η Άνδρος κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά δημιουργώντας μια κρίσιμη υποδομή για το κοινωνικό σύνολο.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"