Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων από την Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Άνδρο

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Acceptance for Everyone: Non-discriminative Education for Youngsters»: Έρχεται το 1ο Youth Exchange Programme στο νησί της Άνδρου.

Πρόγραμμα Ανταλλαγής Νέων από την Ευρώπη έρχεται για πρώτη φορά στην Άνδρο, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν από κοντά την Ιστορία και τον Πολιτισμό του Νησιού.

Το Πρόγραμμα, αφορά την υλοποίηση Εγκεκριμμένου Σχεδίου μεταξύ της Εθνικής Μονάδας Συντονισμού - Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ και της EUPRAGIA NON PROGIT CIVIL ORGANIZATION στα πλαίσια του Erasmus+ για τον Τομέα της Νεολαίας R3/2022 στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 1 - Μαθησιακή κινητικότητα στον Τομέα της Νεολαίας και φέρει τον τίτλο: «Acceptance for Everyone: Non[1]discriminative Education for Youngsters».

Στο συγκεκριμένο σχέδιο συμμετέχουν 8 Εταίροι (Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Λιθουανία, Ιταλία, Ιρλανδία). Η δράση θα υλοποιηθεί 05/05-15/05/2022 (10 ημέρες) στην Άνδρο και θα λάβουν μέρος 40 νέοι μεταξύ των οποίων και νέοι με λιγότερες ευκαιρίες (μεταναστευτικό υπόβαθρο, οικονομικά, κοινωνικά, γεωγραφικά εμπόδια). Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της αποδοχής, το αίσθημα αποδοχής και αλληλεγγύης των νέων, κατάρριψη στερεοτυπών, αποδοχή της κοινωνίας μειονοτικών ομάδων. Οι στόχοι του σχεδίου σχετίζονται με αυτούς του προγράμματος Erasmus+. Πιο συγκεκριμένα το σχέδιο ευαισθητοποιεί τους νέους με κοινωνικά θέματα, καταρρίπτει προκαταλήψεις και στερεότυπα, ενισχύει τις ευρωπαϊκές αξίες και ενθαρρύνει τους νέους για πιο ενεργή συμμετοχή στη κοινωνία.

Η έδρα διεξαγωγής του Προγράμματος, θα είναι το Ξενοδοχείο Perrakis Hotel Κυπρί, 84501 –Άνδρος, Κυκλάδες.

Περισσότερες πληροφορίες:

Οργάνωση: «EUPRAGIA NON PROFIT CIVIL ORGANIZATIΟΝ»

Γιώργος Ντούσκος: 6937448532

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.