Δύο πανελλήνια βραβεία ζαχαροπλαστικής στην ανδριώτικη εταιρεία Ζαΐρη!...

 
 
Δύο πανελλήνια βραβεία για τον Ζαΐρη: στα καλσούνια και στα αμυγαδαλωτά... 
 
Το τηλέφωνο χτύπησε χτες αργά το απόγευμα. Φίλος από Μεσαριά ανήγγειλε: "Βραβεύτηκαν τα καλσούνια και τα αμυγδαλωτά του Ζαΐρη! Γράψε κάτι..." Με αυτή την είδηση πήραμε τηλέφωνο την Ευαγγελία Κακλαμάνη-Ζαΐρη για να ρωτήσουμε περισσότερα. Ξαφνιάστηκε και ρώτησε: "Πως το μάθατε; Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν πριν λίγη ώρα..."
 
 
Η Ευαγγελία Κακλαμάνη-Ζαΐρη και ο γιός Αδαμάντιος Ζαΐρης
 
Την ρωτήσαμε για τον διαγωνισμό των προϊόντων και για την συμμετοχή. Η απάντηση: "Κάνουμε χρόνια μια μεγάλη προσπάθεια να ανεβάσουμε την ποιότητα, την συσκευασία, και να βγάλουμε τα γλυκά μας εκτός Άνδρου. Ο διαγωνισμός που συμμετείχαμε ήταν για τα Special Awards και συμμετείχαν 564 προϊόντα σε 32 διαφορετικές κατηγορίες. Κάθε προϊόν αξιολογήθηκε από 80 κριτές. Ανάμεσα τους κορυφαίοι του είδους όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης κ.α. Όπως μάθαμε χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες γευσιγνωσίας για να κερδίσουμε ανάμεσα στους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς τα δύο βραβεία μας. Τα καλσούνια πήραν ασημένιο βραβείο στην κατηγορία "παραδοσιακά προϊόντα" και τα αμυγδαλωτά ασημένιο βραβείο στα "προϊόντα ζαχαροπλαστικής". Προετοιμαστήκαμε μήνες για τον διαγωνισμό. Όμως τώρα τα προϊόντα μας θα έχουν στη συσκευασία ειδική ταινία που θα αναγράφει το βραβείο. Κάναμε ένα βήμα για να αναγνωριστούμε πλέον και εκτός Άνδρου..."
 
 
Το ξεχωριστό ζαχαροπλαστείο του Λεωνίδα Ζαΐρη στη Μεσαριά
 
Αυτά μας είπε και έστειλε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Gourmet Exhibition στο facebook όπου αναγραφόταν: 
"Έχουμε αποτελέσματα! Και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό. Δείτε τους βραβευμένους Έλληνες παραγωγούς ΕΔΩ: https://specialistawards.com/apotelesmata-2023/ 12 μήνες προετοιμασίας, 32 κατηγορίες προϊόντων, 80 κριτές, 564 προϊόντα. Κάθε προϊόν αξιολογήθηκε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ από 100 διαφορετικά σημεία. Εκατοντάδες ώρες γευσιγνωσίας για να αναδείξουμε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ. Αναζητήστε τα! Δοκιμάστε τα! Εμπνευστείτε από την υπέροχη δουλειά των Ελλήνων παραγωγών.
Gourmet Exhibition"
 
 
Ο παππούς Αδαμάντιος Ζαΐρης. Από αυτόν ξεκίνησαν όλα πριν 62 χρόνια...
 
Την ακούσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον. Χαρήκαμε με την χαρά της. Χαρήκαμε πιο πολύ που μια ανδριώτικη επιχείρηση ζαχαροπλαστικής συμμετείχε σε έναν πανελλήνιο διαγωνισμό ποιότητας προϊόντων και κέρδισε δύο βραβεία. Επιτέλους η Άνδρος της σπουδαίας ζαχαροπλαστικής τέχνης και των εξαιρετικών παραδοσιακών προϊόντων μπήκε και στις πανελλήνιες λίστες επιτυχίας και αναγνώρισης. Το πασίγνωστο στην Άνδρο, στους κατοίκους και και στους επισκέπτες της ζαχαροπλαστείο Ζαΐρη βραβευμένο με δύο πανελλήνιες διακρίσεις μάς ταξιδεύει και πέρα από το νησί μας. 
 
"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"