Στην τελική φάση το δημοτικό σχολείο Χώρας Άνδρου!...

Ένα από τα πιο αναγκαία και πρώτα έργα της σημερινής διοίκησης του Δήμου Άνδρου είναι το νέο δημοτικό σχολείο της Χώρας Άνδρου. Αναγκαίο και επείγον καθώς το παλιό σχολείο είχε πλέον φτάσει στα όρια του. Το έργο μελετήθηκε, χρηματοδοτήθηκε και δημοπρατήθηκε εξ ολοκλήρου από την σημερινή διοίκηση. Ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο περίπου. Και φτάνει στην τελική φάση του με την τοποθέτηση της θερμομόνωσης στους εξωτερικούς τοίχους αυτές τις μέρες. Απομένουν τα κουφώματα, τα δάπεδα και η διαμόρφωση εξωτερικού χώρου, καθώς ηλεκτρολογικά και μηχανολογικά ήδη τελειώνουν.

Η συνεχής χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και η ταχύτητα με την οποία έτρεξε η κατασκευή του από τον εργολάβο οδήγησαν στο πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του, που αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. Το στοίχημα είναι αν προλάβει να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο. Διαφορετικά τα παιδιά θα μπουν στις καινούριες τάξεις τους μέσα στο φθινόπωρο. Ένα σημαντικό βήμα για την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στην Άνδρο ολοκληρώνεται.   

Η ταχύτητα επικόλλησης της θερμομόνωσης είναι μεγάλη μιας και απλώς κόβονται και κολλιούνται τα μεγάλα ειδικά κομμάτια πάνω στα τούβλα εξωτερικά.  Η όλη εργασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"