ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ: Το γλέντι του λεμονιού, η πολυκοσμία στη Χώρα, η Αγία Τριάδα του Αλαδινού και το φεγγάρι της φράουλας στο ελληνικό καλοκαίρι...

ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

 Με συναυλία από το Ανδριώτικο Τακίμι έκλεισε το βράδυ της Κυριακής 4/6 η γιορτή του λεμονιού στα Πευκάκια της Χώρας. Εξαιρετικά διαμορφωμένος ο χώρος και η σκηνή το παλιό πέτρινο υδραγωγείο της Χώρας, που πλέον καθαρισμένο και αναβαθμισμένο προσφέρεται και για μουσική σκηνή.  

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και για την συναυλία με τα νησιώτικα και για τα τραπεζάκια-περίπτερα όπου υπήρχαν ανδριώτικα προϊόντα.  

Ήταν μια εντελώς πρωτότυπη γιορτή, διαφορετική, πολύωρη, πολυπληθέστερη και πολύ πιο επιτυχημένη από κάθε άλλη φορά. Ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί και έληξε αργά τη νύχτα όταν τέλειωσε η συναυλία. Κάτι τέτοιο δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στην Άνδρο. 

 Από τους παραγωγούς να παρουσιάσουμε την οικογένεια Τριδήμα. Τρεις γενιές μελισσοκόμοι. Ο πατέρας, η κόρη, η εγγονή.

Παρών ο έπαρχος και ο δήμαρχος, που ήταν ο εμπνευστής και δημιουργός της μοναδικής και λίαν ξεχωριστής γιορτής του λεμονιού, των γεύσεων της Άνδρου και της συναυλίας με το Ανδριώτικο Τακίμι το βράδυ.

Ο ΚΟΣΜΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Από την Κυριακή το πρωί φάνηκε η επιτυχία του τριημέρου και στην Χώρα. Το Norte στην πλατεία κάτω από την προτομή του Θεόφιλου Καΐρη ήταν γεμάτο.  

Βόηθαγε ο ήλιος, το πλατάνι και οι ομπρέλες.

Στην Αγορά πλήθος κόσμου ανεβοκατέβαινε και τα καφέ και τα εστιατόρια ήταν γεμάτα...

Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΑΛΑΔΙΝΟΥ

Νωρίτερα το πρωί στου Αλαδινού που γιόρταζε η Αγία Τριάδα υπήρξε κέρασμα, μεζές και γλέντι. Από τον δραστήριο σύλλογο του χωριού μάς έστειλαν φωτογραφίες κι ένα σημείωμα... 

"Σας στέλνουμε μικρό κείμενο για την προσφορά που έκανε προς την Αγία Τριάδα και τούς χωριανούς και επισκέπτες ο κύριος Γιάννης Παπαδόπουλος και οι κυρίες του χωριού. Πρόσφεραν σουβλάκια και διάφορους μεζέδες την Κυριακή και την Δευτέρα θα προσφέρει ο σύλλογος Αλαδινού διάφορα γλυκίσματα από επαγγελματίες του χωριού που δραστηριοποιούνται στην ζαχαροπλαστική. Το κέρασμα προσφέρθηκε στο πνευματικό κέντρο τις εκκλησίας. Ακολούθησε γλέντι με πολύ κέφι." 

ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΤΗΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

"Αγαπητό Εν Άνδρω,

δεν είμαστε όλοι τυχεροί αυτό το τριήμερο να είμαστε στην Άνδρο. Λόγοι ανωτέρας βίας δεν επέτρεψαν να έρθουμε στο αγαπημένο νησί που όπως γράφεις κατακλύσθηκε από κόσμο. Όμως είμαστε κι εμείς τυχεροί να απολαύσουμε το υπέροχο φεγγάρι της φράουλας (κατά την ινδιάνικη ονομασία) που ανέτειλε μοναδικά στον ελληνικό ουρανό. Την ώρα που ανέτειλε βρισκόμασταν με μια φίλη στην παραλία της Γλυφάδας. Δίπλα μας μια νεανική παρέα νέων γυναικών διασκέδαζε χαρούμενη. Το φεγγάρι πίσω τους έδινε τον τόνο της βραδιάς και τα νιάτα τους ήταν κάτι από το περιεχόμενο της βραδιάς..."

Την ίδια ώρα δεκάδες αεροπλάνα επί δύο ώρες με απόσταση 7 λεπτά το ένα μετά το άλλο από όλο τον κόσμο κατευθύνονταν από τον Σαρωνικό στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μεταφέροντας χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα. Το φεγγάρι της φράουλας από τα αριστερά των αεροπλάνων τους υποδεχόταν στο μεγάλο ελληνικό καλοκαίρι που ξεκίνησε αυτές τις γιορτινές μέρες..."   

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

 

 

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet