Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /var/www/vhosts/enandro.gr/httpdocs/plugins/system/contentprotection/contentprotection.php on line 33
Οικονομια
ΓΑΥΡΙΟ 2/8: Κόσμος έφυγε, κόσμ...
Μεγάλη κίνηση το απόγευμα της Κυριακής 2 Αυγούστου στο λιμάνι του Γαυρίου. Έφυγαν με τα διερχόμενα μεσημεριανά καράβια 269 ΙΧ και 866 επιβάτες. Και στη συνέχεια με τα δύο τοπικά έφυγαν 210 ΙΧ και 1207 επιβάτες. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως με τα δύο βραδινά τοπικά ήρθαν 220 ΙΧ και 1575 επιβάτες! Στη φωτογραφία η άνοδος και κάθοδος στο λιμάνι την ώρα εκφόρτωσης του Andros, όπου υπήρξε ένα μικρό μποτιλιάρισμα λόγω εξόδου των ΙΧ από το δεμένο πλοίο και της εισόδου στο λιμάνι των ΙΧ για το επόμενο πλοίο μετά μια ώρα.
Αυξάνεται το πρωτόκολλο των επ...
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΙΝ. GR - 2 Αυγούστου 2020  Στο 80% από το 60%, που ήταν έως σήμερα, αυξάνεται το πρωτόκολλο των επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας και στο 85% από το 65% στα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. Επίσης διατηρείται η τήρηση ελάχιστης απόστασης του 1,5 μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό. Στις καμπίνες επιβατών και πληρωμάτων δύνανται να ενδιαιτώνται μέχρι τέσσερα άτομα εφόσον είναι συγγενείς πρώτου ή δεύτερου βαθμού, είτε άτομα με αναπηρία μετά του συνοδού τους.
Sold out τα Σαββατοκύριακα η Ά...
Φωτογραφία αρχείου ΕΝ ΑΝΔΡΩ Σ ένα από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μίνι απόδραση το Σαββατοκύριακο, εξελίσσεται φέτος - το δύσκολο καλοκαίρι του κορονοιϊού - η Άνδρος! Το τριήμερο (31.7-2.8) τα διερχόμενα συμβατικά πλοία, που εξυπηρετούν τη γραμμή, έχουν φτάσει ήδη στα όρια της πληρότητας επιβατών και αυτοκίνητων από Έλληνες κυρίως, που επέλεξαν το νησί για ολιγοήμερες διακοπές λόγω της κοντινής απόστασης, της ομορφιάς του τόπου, της πολύ καλής συγκοινωνίας και των ευκαιριών που προσφέρει σε παραλίες, ησυχία, διασκέδαση και ποικιλία φαγητού. Μόνο τα τοπικά έχουν πλέον θέσεις. Η ίδια κινητικότητα παρατηρείται ήδη και για το επόμενο τριημερο (7-8-9.8) και τα τοπικά ήδη γεμίζουν κι αυτά.
Ένα ΒΟΤΣΑΛΟ χαμένο, στις Στενι...
 Ήταν στη δεκαετία του 1960 που ακουγόταν στο τότε ραδιόφωνο ένα τραγουδάκι που έλεγε για "ένα βότσαλο χαμένο το όνομά σου είναι γραμμένο". Είναι στη δεκαετία του 2020 που το χαμένο ΒΟΤΣΑΛΟ βρέθηκε στην παραλία των Γυαλίων με την μορφή τριών μεζονετών, ενός αναψυκτηρίου, ομπρελών, καθιστικών. σκιάστρων, νέων δέντρων και παλιών κυπαρισσιών. Εκεί που κάποτε ήταν ένα μισοβυθισμένο χωράφι, με πολύ σκόνη που χρησιμοποιήθηκε περιστασιακά ως άτυπο πάρκινγκ τώρα είναι ένα λευκό αναψυκτήριο με μια τεράστια αυλή γεμάτη απλωμένα βότσαλα (!), δύο περιποιημένες τσιμεντένιες πίστες με τραπεζοκαθίσματα,  μπροστά σε ένα καλαίσθητο πέτρινο κτίσμα που θα έχει όταν τελειώσει τρεις μεζονέτες. Τα Γυάλια αποκτούν σταδιακά τουριστική μορφή. 
Το καλοκαίρι έφτασε στο Νειμπο...
 Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020, Νει,ποριός, ώρα 13:00. Εδώ και καιρό είναι η πρώτη Κυριακή που ο Νειμποριός έχει πολύ κόσμο. Γεμάτες όλες οι ομπρέλες του Στυλιανoύ. Ορθίους και ξαπλωτούς γύρω τους. Έφτασε τέλος Ιουλίου για να μπει η Άνδρος στο καλοκαίρι για τα καλά. Είναι ίσως η δεύτερη πλήρης τουριστική εικόνα του εφετινού δύσκολου καλοκαιριού. Σήμερα λοιπόν που τελειώνει ο Ιούλιος σιγά-σιγά, κόπασε το μελτέμι κι ανέβηκε η θερμοκρασία γέμισε και η παραλία κόσμο...
Κίνηση, αέρας και μαγγιώροι κα...
Παρασκευή πρωί, 24 Ιουλίου 2020, το πρώτο πλοίο έχει ήδη φτάσει. Είναι το Superferry II. Ο καπετάν Γιώργος Δήμου έδεσε για ασφάλεια στα λάστιχα της νότιας προβλήτας. Πέταξε κι έναν κάβο για να μην ξεσύρει στην βόρεια προβλήτα. Και ξεφόρτωσε 60 ΙΧ και 283 επιβάτες.  Πήρε όσους ήταν να πάρει για Τήνο κι έφυγε με μια εντυπωσιακή ομολογουμένως στροφή μπαταρισμένο ελαφρά από τον αέρα που ήταν 7αρί πατημένο και οι ριπές έφταναν και 8. Ο λιμενάρχης Γαυρίου γελώντας έλεγε: "μια χαρά είναι σήμερα. Χτες είχε 9αρι πατημένο και η θάλασσα έβγαινε έξω. Γίναμε μούσκεμα εμείς και το πλοίο αναγκάστηκε να φύγει μισο-φορτωμένο..."
Παρέλαση Super Yacht στο Μπατσ...
  Η Άνδρος ιδιαίτερα φέτος το καλοκαίρι αποτελεί πόλο έλξης των πλούσιων σκαφάτων, που με πολυτελείς θαλαμηγούς, κάνουν διακοπές στο Αιγαίο, ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των ελληνικών νησιών! Παρά την μειωμένη τουριστική κίνηση λόγω κορονοιου, οι αφίξεις «πλεούμενων παλατιών» συνεχίζονται στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι ο τόπος γίνεται ευρύτερα γνωστός, σε ταξιδιώτες και εκδρομείς άλλου επιπέδου.
Επιδοτούνται δρομολόγια του Ιο...
Ποιος να το περίμενε πως θα επιδοτούντο δρομολόγια του Ιουλίου κάποτε; Υπεγράφη σήμερα απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας για επιδότηση δρομολογίων της ακτοπλοΐας από 15 μέχρι 20 Ιουλίου για τα συμβατικά και τα ταχύπλοα που δραστηριοποιούνται σήμερα στην ακτοπλοΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση της επιδότησης θα επεκταθεί μέχρι τέλος του μήνα.
Οι Γερμανοί… ξανάρχονται!......
  Οι Γερμανοί ξανάρχονται... τουριστικά! Με ένα ευγενικό δελτίο τύπου η υπεύθυνη της Lufthansa ενημερώνει - ακόμα και τα νησιά που δεν έχουν αεροδρόμιο όπως η Άνδρος μέσω του Εν Άνδρω – για την επιστροφή στις πτήσεις μετά από μήνες ακινησίας των αεροπλάνων όλων των μεγάλων και μικρών εταιρειών. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την αεροπορική βιομηχανία, τον διεθνή τουρισμό και τις παγκόσμιες μετακινήσεις.