12/5 παραλήφθηκε το SuperFerry III και στις 14/5 ξεκινά για Ελλάδα

  

Το πλοίο όπως θα γίνει μετά την ματασκευή του και την ένταξη του στο δυναμικό της Golden Star Ferries (ανάτυπο από σχέδιο) 

Σήμερα 12 Μαΐου 2015 παραλήφθηκε στην Ιαπωνία, από τους αδελφους Στεφάνου, το πλοίο Cogane, που θα μετονομαστεί μάλλον σε SuperFerry III. Το πλοίο θα μπει στην γραμμή Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου στο τέλος του φθινοπώρου. Το πλοίο αναμένεται να καταθέσει τα χαρτιά του για την γραμμή και τις ώρες των δρομολογιών του το φθινόπωρο στο SAS. Τότε θα μάθουμε λεπτομέρειες για τα δρομολόγια του. 

Μιλώντας τηλεφωνικά με τον ένα εκ των πλοικτητών, τον Γιώργο Στεφάνου, αφού μας εξεφρασε την χαρά του για την  ολοκλήρωση του deal με τους Ιάπωνες μας δηλωσε πως το πλοίο ξεκινά για Ελλάδα μεθαύριο 14 Μαΐου 2015. Αρχικός στόχος της εταιρείας είναι να έρθει εδώ και να γίνουν όλες οι μετασκεύες στην Ελλάδα. Θέση της εταρείας είναι (όπως μας είχε πει ο Δημήτρης Στεφάνου) να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα σε ελληνικά ναυπηγεία αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα. Όμως αυτό θα αξαρτηθεί και από τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν με τα εδω ναυπηγεία.

Για όλα τα παραπάνω και για την ένταξη του πλοίου στην ελληνική ακτοπλοΐα ο Γ. Στεφάνου θα έχει τις προσεχείς μέρες δύο σημαντικές συναντήσεις. Η πρώτη την προσεχή Πέμπτη με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα και η δεύτερη θα οριστεί αμέσως μετά με τον επικεφαλής του ΟΛΠ κ. Ανωμερίτη.

"εν Άνδρω" (ρεπορτάζ Α.Σ.)