Γιατί δεν έγινε "κατακλυσμός" στην 'Ανδρο το Σ/Κ...

 
Από τον Δήμο Άνδρου έστειλαν με sms στις 11/3 «έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού» όπου αναγραφόταν "για ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις στο Αιγαίο"!! Κάτι που έχουν κάνει και άλλες φορές. Όπως και τις προηγούμενες φορές τηλεφωνήσαμε στον αρμόδιο κ. Α. Λάβδα γιατί οι πληροφορίες που είχαμε από το λιμάνι της Ραφήνας ήταν διαφορετικές και τις είχαμε ήδη γράψει.
Μας επιβεβαίωσε για το κάπως γενικό του δελτίου. Του είπαμε να προσέξει γιατί μια γενική πληροφορία κάποιοι ερασιτέχνες δεν την τσεκάρουν και αναπαράγεται χωρίς ευθύνη έχοντας πιθανό αντίκτυπο στην κίνηση ιδίως τα τριήμερα και τα Σαββατοκύριακα.
Την επομένη 12/3 μετά από δημοσιεύσεις "περί κακοκαιρίας" του φιλικού στον δήμαρχο portal κάποιοι επιβάτες που το είδαν στο f/b  φοβήθηκαν και μας πήραν τηλέφωνο. Δώσαμε τις πληροφορίες που είχαμε από την Ραφήνα που δεν έλεγαν τέτοια πράγματα. Μετά πήραμε τηλέφωνο τους πράκτορες κ. Γ. Μπατή και κ. Π. Κολοβέτζο και το λιμεναρχείο Γαυρίου. Μας επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες μας. 

Στη συνέχεια πήραμε τηλέφωνο τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του ΥΠΕΣ κ. Γ. Καπάκη. Έκπληκτος, αλλά πάντα ευγενικός, μας απάντησε: «μα τα δελτία του ΥΠΕΣ είναι πολύ συγκεκριμένα! Δεν αναφέρουν κάτι για το κεντρικό Αιγαίο! Τα φαινόμενα είναι μακριά από την Άνδρο!!». Την ώρα που μας έλεγε αυτά ο κ. Καπάκης τα μεγάλα site της Αθήνας τον επιβεβαίωναν γράφοντας για καιρικά φαινόμενα στα Ιόνια, Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, νησιά Βορείου Αιγαίου! Μετά ξαναπήραμε τον κ. Α. Λάβδα να κάνει κάτι να σταματήσει τις περί κατακλυσμού δημοσιεύσεις στο φιλικό portal του δημάρχου γιατί υπήρχαν ήδη ακυρώσεις στα πρακτορεία!

Συμπέρασμα: Τα δύο καρναβάλια της Άνδρου ολοκληρώθηκαν χωρίς βροχές και καταιγίδες και το κυριώτερο χωρίς αέρα και απαγορευτικά αργά το απόγευμα στις 13/3! Είναι προφανές πως η διαχείριση του καιρού είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για το νησί μας και την ακτοπλοΐα. Ας προσέξουν οι αρμόδιοι γιατί κάποιοι μην ξέροντας τι κάνουν δημοσιεύουν ότι λάχει χωρίς διπλο τσεκάρισμα φέρνοντας τον "κατακλυσμό" πριν έρθουν οι βροχές! Και το κάνουν για πολλοστή φορά...

"Εν Άνδρω"