Έγινε μια αρχή με τα υδροπλάνα

 

H Αγία Μαρίνα απ' όπου θα ξεκινούν τα υδροπλάνα στο μέλλον...

Έγινε η αρχή με τα υδροπλάνα για νησιά των Κυκλάδων με την ολοκλήρωση της πρώτης πλατφόρμας στην Αγία μαρίνα Γραμματικού. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ellinikiaktoploiaολοκληρώθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας η πρώτη εγκατάσταση πλωτής προβλήτας 12 μέτρων και γέφυρας πρόσβασης 8 μέτρων για την επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών για υδροπλάνα στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας.

Το έργο αυτό περιμένει πλέον την ολοκλήρωση μιας σειράς υδατοδρομίων των Κυκλάδων (και της Άνδρου μέσα σε αυτά), όπως εξήγησε στον συντάκτη, η τεχνική υπηρεσία του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, τα οποία προχωρούν και αυτά μετά την αιφνίδια διακοπή τους από νομικές ενστάσεις.

Το πώς θα λειτουργήσei το δίκτυο μένει να το δούμε προσεχώς μιας και για να εκδηλωθεί κάποιο πρακτικό ενδιαφέρον για τα υδροπλάνα πρέπει να υπάρξει ένα κάποιο δίκτυο στις Κυκλάδες. Κάτι το οποίο είναι στις προτεραιότητες της σημερινής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αλλά πρέπει να γίνει και κατανομή αρμοδιοτήτων για τα επί μέρους σημεία κλπ. Πάντως το ότι έγινε έστω η αρχή του δικτύου με την ολοκλήρωση της προβλήτας και της γέφυρας στην Αγία Μαρίνα είναι μια αρχή. Οψόμεθα λοιπόν…

Ο ναυτιλιακός συντάκτης