Γάμοι στην Άνδρο: Μια απάντηση που αξίζει να προσέξουμε...

 (Μια απάντηση που αξίζει να προσέξουμε... Εν Άνδρω)

Της (Froufrou) Thomy Pantzini (από το f/b)

Κι αν είναι η άποψη της;;; Με αυτό τον τρόπο θα την πείσουμε;;;; Με επίθεση;;;;
Γλυκιά "Μαριάννα" ασχολούμαι κι εγώ με το θέμα του γάμου και έχω κάποιους "καημούς" σε σχέση με το πόσο με προτείνουν επαγγελματίες του νησιού παρόλο που μου λεν ότι τους αρέσει η δουλειά μου και κάθε χρόνο βλέπουν εξέλιξη....

Δικαιούμαι λοιπόν να σου πωτην άποψη μου! Νομίζω λοιπόν ότι υπάρχει χώρος για να δουλέψουν όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με αυτό το κομμάτι.... Σκοπός είναι να κάνουμε το γάμο που έχει ονειρευτεί κάθε ζευγάρι πραγματικότητα.... Στην παραλία, στο κτήμα, στην ταβέρνα, στο ξενοδοχείο ή και στον κήπο της πεθεράς!!!

Οι παροχές κάθε χρόνο είναι όλο και καλύτερες και ΟΛΟΙ όσοι ασχολούμαστε με αυτό το κομμάτι είμαστε κάθε χρόνο πιο έτοιμοι, πιο σίγουροι και σίγουρα πιο έμπειροι! Το πόσο κοστίζει το κάθετι το αποφασίζει πάντα αυτός που το πουλάει και ο αγοραστής κάνει την επιλογή!!!

Αγαπημένη μου εάν πράγματι είσαι από την Άνδρο, προσπάθησε να αγαπήσεις πιο πολύ τον τόπο μας και όσους ζούμε εδώ. Και μη ντρέπεσαι, ρώτα να μαθαίνεις για ότι γίνεται και σου φαίνεται άδικο ή παράξενο. Αλλά προς Θεού μην τρώμε από τις σάρκες μας...

Μην αφήνεις να γίνεται δική σου η θέση κάποιου που πιθανόν έχει μάθει από παλιότερα όταν όλα ήταν πιο εύκολα ή έστω διαφορετικά. Η εποχή μας έχει αλλάξει αλλά το νησί μας, η Άνδρος παραμένει ένας επίγειος παράδεισος!!!! Εμείς που είμαστε εδώ ας τη διαφημίσουμε και για το γάμο,και για τη βάπτιση, και για την άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και για το Πάσχα, που πλησιάζει!!!

Εάν δε σε έχω πείσει... Δες φωτογραφίες από μυστήρια που γίνονται στην Άνδρο και μην κοιτάξεις τα τοπία... Δες τη λάμψη στα μάτια, δες χαμόγελα και θα το νιώσεις!!!! 

Οι δύο πλευρές του φεγγαριού…

Της Μαριάνας, φοιτήτρια-Μπατσί

(Κύριε Μπασαντή αν συμφωνείτε κάντε την παρούσα γνώμη μου κεντρικό σας άρθρο, ώστε να ανοίξει ο διάλογος, μεταξύ όλων των εμπλεκομένων, να δούμε τι λέει ο Δήμος Άνδρου, η Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου, οι επαγγελματικοί Σύλλογοι της Άνδρου και κάθε σκεπτόμενος πολίτης που θέλει να βοηθήσει…)

Ιδιαίτερα δημοφιλής γαμήλιος προορισμός για μελλόνυμφα ζευγάρια από όλο τον κόσμο είναι η Ανδρος. Η Ανδρος σιγά-σιγά εδραιώνεται πλέον ως το νησί του λεγόμενου... γάμου σε στιλ της γνωστής ταινίας ‘’ Μάμα μια ‘’. Προσελκύει νέους και νέες, στο να βιώσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους με φόντο τις παραμυθένιες παραλίες μας και κάθε χρόνο να βλέπουμε αύξηση των γάμων στο νησί.

Η αύξηση του λεγόμενου ‘’ γαμήλιου τουρισμού’’ και οι διαρκείς αφίξεις μελλόνυμφων ζευγαριών, συνοδεία δεκάδων συγγενών και φίλων, καθιστούν ευρύτερα γνωστό το νησί μας και παράλληλα τονώνουν την τοπική οικονομία, τα καταλύματα αλλά και τις επιχειρήσεις bar’s, καφετέριες κλπ κλπ.

Η συνήθης διαμονή των μελλονύμφων και των συγγενών τους είναι τουλάχιστον τρείς μέρες, γεγονός που συνεπάγεται την αντίστοιχη κίνηση στις επιχειρήσεις του νησιού. Όλα αυτά είναι το καλό σενάριο μιας τέτοιας νέας τουριστικής προβολής του νησιού μας.

Αλλά από την άλλη και μία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ εκμετάλλευση μεταξύ των επιχειρηματιών του νησιού μας, από τους εκμισθωτές των παραλίων, οι οποίοι καταβάλλουν μίσθωμα για εκμετάλλευση ομπρελών και καντίνας, αλλά προχωρούν στη συνέχεια σε βάρος των συνάδελφων τους σε δημιουργία την νύχτα καταστημάτων εστίασης, στήνοντας εξέδρες και πατώματα και σερβίρουν φαγητά και ποτά και πάει λέγοντας, κερδίζοντας τεράστια ποσά, αφού πρόκειται για γαμήλιες κλπ εκδηλώσεις και όλοι ξέρουμε στην Ελλάδα τι χρεώνουν.

Η ανεύρεση λύσης του γεγονότος αυτού, που συμβαίνει κάθε χρόνο, επιβάλλει από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες να επέμβουν, ώστε να είναι όλοι νόμιμοι και όχι να διαμαρτύρονται για ένα δήθεν κράτος που «τους έχει τρελάνει στη φορολογία και δεν βγαίνει η επιχείρηση τους», ενώ μετατρέπονται οι παραλίες σε νυχτερινά μαγαζιά και εστιατόρια. 

Κάποιοι λένε και ίσως να έχουν δίκιο, ότι, ας τους δίνεται ειδική άδεια για νυχτερινά party’s και χορό στις παραλίες, αλλά ΟΧΙ και να στήνουν εξέδρες με τραπέζια και φαγητά! Μην τα θέλουν όλα δικά τους και να μην παίζουν σε βάρος όλων των υπολοίπων επαγγελματιών του τόπου μας.