ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Γ. Στεφάνου προτείνει δρομολόγια - Η Golden Star απαντά στους Τηνιακούς και ρωτά τους Ανδριώτες

Μετά το πρωινό δημοσιεύμα που πήρε μεγάλη έκταση και συζητήθηκε ο Γιώργος Στεφάνου επανήλθε το μεσημέρι με μια σειρά προτάσεις προς τα τέσσερα νησιά τα οποία εξυπηρετεί το Superferry II. Μας τηλεφώνησε και μας έστειλε τις προτάσεις του υπό μορφή σχολίου. Λόγω της σπουδαιότητας τις βάζουμε πρώτο θέμα στο Εν Άνδρω.

 ΔΥΕΤΕΡΑ, 16/10/2017, ΩΡΑ 14:00

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΟΤΙ:

(α) ΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17:15 & ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18:30

(β) ΤΗΝΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 12.15 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 14:35 - ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΗΝΗΤΩΝ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, & ΣΑΒΒΑΤΑ+ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 12.15 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:45

(γ) ΣΥΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 11:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:30 & ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 11:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16:30

(δ) ΜΥΚΟΝΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 13:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 13:45 & ΣΑΒΒΑΤΑ +ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 13:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:00

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16/10/2017, ΩΡΑ 07:00

Η Golden Star Ferries απαντά στους Τηνιακούς και ρωτά τους Ανδριώτες

Το Εν Άνδρω επικοινώνησε με τους πλοιοκτήτες της Golden Star Ferries ζητώντας να μάθει τι σκοπεύουν να κάνουν μετά την διαμάχη που ξέσπασε για την τροποποίηση του καθιερωμένου πρωινού δρομολόγιου του Superferry II από Ραφήνα για Άνδρο – Τήνο – Μύκονο με την μεσολάβηση της Σύρου. Για το δρομολόγιο αυτό ο Δήμος Τήνου εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας επιστροφή του δρομολογίου στην προηγούμενη διαδρομή. 

Μιλήσαμε με τον Γιώργο Στεφάνου ο οποίος απάντησε πως στόχος τους είναι να διατηρηθεί η σύνδεση μς Σύρο όλο τον χειμώνα. Όσο ο καιρός είναι καλός το δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα - που υπάρχει πίεση προσκυνητών για Τήνο – θα γίνεται χωρίς την Σύρο. Όμως για να εξυπηρετηθούν οι προσκυνητές της Τήνου σκέφτονται σοβαρά να καθυστερήσουν την βραδινή επιστροφή στη Ραφήνα κατά μια ώρα. Έτσι θα έχουν πάλι χρόνο οι ημερήσιοι επισκέπτες της Παναγίας για προσκύνημα. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν και την Σύρο συνδέοντας την απευθείας με Ραφήνα και την Άνδρο συνδεόντας την κατευθείαν με Σύρο.

Τέλος ο Γ. Στεφάνου, με δοδομένες καθυστερήσεις που υπήρξαν, ζήτησε από τους Ανδριώτες και τις δικές τους απόψεις μέσω του Εν Άνδρω (σχόλια, mail κλπ) για την κατά μια ώρα μετατόπιση του απογευματινού δρομολογίου του πλοίου προς Ραφήνα. Δηλαδή το πλοίο να φεύγει από Άνδρο 17:30 και να φτάνει Ραφήνα 19:30. Άποψη του είναι πως έτσι κερδίζουν χρόνο και οι Τηνιακοί για τους ημερήσιους προσκυνητές, αλλά και οι Ανδριώτες που επεκτείνουν την παραμονή τους στο νησί τους κατά μια ώρα το απόγευμα.

Η ανακοίνωση της Τήνου σχετικά με το δρομολόγιο

Τα κυριώτερα επιχειρήματα της ανακοίνωσης του Δήμου Τήνου κατά του νέου πρωινού δρομολογίου της Golden Star Ferries με το οποίο εταιρεία συμπεριέλαβε και την Σύρο έχουν ως εξής:

- Με το νέο δρομολόγιο γίνεται αδύνατη η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημόσιες υπηρεσίες διότι στη μια ώρα που μεσολαβεί που θα έρθει στην Τήνο μέχρι την αναχώρηση του είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του.

- Δυσκολεύονται αυτοί που έχοντας κατοικίες στην Τήνο έρχονται για να τις επιβλέψουν και να γυρίσουν στην Αθήνα την ίδια μέρα, κάτι που πλέον είναι αδύνατο. Ο προσκυνητής μετατρέπεται σε δρομέα ταχύτητας μέσα σε λιγότερο από μια ώρα θα πρέπει με μεταβεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και να γυρίσει στο λιμάνι για να πάρει το πλοίο της επιστροφής. Φυσικά δεν γίνεται λόγος να επισκεφτεί ότι άλλο είτε αυτό είναι η τοπική αγορά, ένα μουσείο κλπ».

- Η περιβόητη σύνδεση της Τήνου με τη Σύρο κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται καθημερινά με το δρομολόγιο του Πειραιά.

- Μετά την αύξηση του ταξιδιού προς την Ραφήνα ήρθε η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και η επαναφορά του στις προ-καλοκαιριού τιμές. Μια αύξηση της τάξεως του 30% η οποία δημιουργεί απορία στους κατοίκους της Τήνου αφού τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούσαν να ταξιδέψουν προς και από την Ραφήνα με 20,00€ και τώρα αναγκάζονται να πληρώσουν 27,00€ και να κάνουν και μια ώρα περισσότερο.

"Εν Άνδρω"