Μέσα στη φτώχια μας... είμαστε "πλούσιοι"! Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την Άνδρο

Υπάρχει απόκλιση πλούσιων νησιών, όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος και φτωχότερων νησιών όπως αυτών της άγονης γραμμής. Η Άνδρος είναι στη μέση προς τα πάνω αυτού του καταλόγου. 

Τελικά μέσα στην γενικότερη φτώχια μας, εμείς οι Κυκλαδίτες (και οι Ανδριώτες), είμαστε… «πλούσιοι!». Τα νησιά που αποτελούν τον νόμο Κυκλάδων, βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα ολόκληρης της Επικρατείας, που οι κάτοικοι τους συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων.

Σε ότι αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα, οι Κυκλάδες βρίσκονται στην επίζηλη τρίτη θέση, με τους κατοίκους, «να ζουν καλά» αφού, το ετήσιο ποσόν που τους αναλογεί ανέρχεται σε 12. 914 ευρώ!

Αυτά βεβαία με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών, που δεν αποτυπώνουν σε καμία περίπτωση την πραγματικότητα. Τα πιο πάνω στοιχεία περιέχονται στην έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος, που σκιαγραφεί την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας. Σύμφωνα με αυτή λοιπόν, πρώτη περιοχή με τις μεγαλύτερες ιδιωτικές καταθέσεις, η Αθήνα και ο Πειραιάς με 62. 532 δις ευρώ. Ακολουθούν Θεσσαλονίκη 10.642 δις ευρώ, Ηράκλειο 2.655 δις ευρώ και στην 8η θέση οι Κυκλάδες, με 1.603 δις ευρώ.

X.