Μεγάλη η επιστροφή των… Χριστουγέννων!!!


Πλήθος τα αυτοκίνητα περιμένουν να επιβιβαστούν στο Θεολόγος που ξεφορτώνει επί ώρα αυτοκίνητα και επιβάτες το απόβραδο της επόμενης των Χριστουγέννων στη Ραφήνα. Πλήρες από επιβάτες και με μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων έφτασε το πλοίο. Η σκηνή θύμιζε άνοιξιάτικο απόβραδο Κυριακής. Και ήταν η δέυτερη μέρα των Χριστουγέννων!!! (Φωτ. Εν Άνδρω).

Το ότι θα γράφαμε την φράση αυτή στον τίτλο δεν το είχαμε σκεφθεί. Μια απογευματινή βόλτα στο λιμάνι της Ραφήνας για τα αυριανά εισιτήρια μάς άφησε άφωνους. Μέγα πλήθος αποβιβαζόταν από τον κατάφορτο «Θεολόγο», που επέστρεφε από Μύκονο, Τήνο, Άνδρο. Αλλά και Μεγάλο το πλήθος περίμενε στην ουρά για να επιβιβαστεί για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο.Είχε αρχίσει η εκατέρωθεν μεγάλη επιστροφή!!!...

Σύμφωνα με τα στοιχεία το Θεολόγος έφτασε σήμερα Ραφήνα σχεδόν πρωτόκολλο σε επιβάτες. Επιπλέον είχε περίπου 140 ΙΧ και πολλά φορτηγά. Και μετά θα έφευγε και για τα τρία νησιά πάλι με εκατοντάδες επιβάτες και αρκετά ΙΧ. Η κίνηση στο γαλήνιο απόβραδο της Ραφήνας έμοιαζε σαν ανοιξιάτικη Κυριακή.

Αρκετές εκατοντάδες επιβάτες αναμένουν να ανέβουν στο πλοίο που θα φύγει αμέσως μόλις ολοκληρώσει το ξεφόρτωμα και το φόρτωμα για Άνδρο-Τήνο-Μύκονο. Μόνο Χτιστούγεννα δεν θυμίζει η κίνηση στο λιμάνι (φωτ. Εν Άνδρω).

Ρωτήσαμε και για την κίνηση του SuperferryII που ακολουθούσε. Δεν ήταν τόσο μεγάλη. Αλλά για τα δεδομένα της εποχής δεν ήταν και αμελητέα. Το SuperferryII το βάζει μέσα η Σύρος! Όχι μόνο δεν παρουσιάζει κίνηση αυτή την εποχή, αλλά κόβει και την κίνηση που υπάρχει από Μύκονο και Τήνο. Στις 15/1 όμως μάλλον αναμένεται να την σταματήσει.

Ακόμε ξεφορτώνει ΙΧ και φορτηγά το πλοίο, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να επιβιβάζονται οι επιβάτες για τα τρια νησιά (φωτ. Εν λΑνδρω).

Συμπέρασμα: Τα Χριστούγεννα πλέον παρουσιάζουν μεγάλη κινητικότητα στην γραμμή μας. Τα καλοτάξιδα καράβια, η ευχέρεια των ταξιδιών, η άνεση στις μετακινήσεις, ωθούν ακόμα περισσότερο κόσμο να ταξιδεύει από τα νησιά προς το κέντρο ή πολλούς που δουλεύουν στα νησιά στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αυτές τις μέρες. Βοήθησε εφέτος και το εορταστικό τετραήμερο. Έτσι η κίνηση εκατέρωθεν ήταν αυξημένη. Κάτι που σημαίνει πως και τα χειμωνιάτικα δρομολόγια πλέον έχουν τις καλές στιγμές τους όπως απέδειξε ο «Θεολόγος» αυτές τις μέρες…

«Εν Άνδρω»