Απίστευτο! Σχεδόν όλη η Άνδρος… "νοικιάζεται" μέσω airbnb!

Κόρθι.

Η νέα τάση με το… κωδικό όνομα airbnb, που θέλει όσους ενδιαφέρονται για κατάλυμα να το αναζητούν διαδικτυακά και να έρχονται σε απ ευθείας επαφή με τον ιδιοκτήτη του, σαρώνει (και) την Άνδρο! Στην κοινωνία του τόπου, ακούγονται γνωστά ονόματα, που αποφάσισαν φέτος να διαθέσουν τα σπίτια τους, με διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα. Χωρίς υπερβολή σχεδόν ολόκληρο το νησί, που θεωρείται κατ εξοχήν παραθεριστικό… νοικιάζεται!

Αποίκια.

Στις σχετικές ιντερνετικές πύλες, φιγουράρουν δεκάδες βίλες, εξοχικά, μεζονέτες, αρχοντικά, πύργοι, συγκροτήματα, παραδοσιακά σπίτια και στούντιο, που οι κάτοχοι τους τα έχουν βγάλει στον παγκόσμιο ιστό, δίνοντας τα σε κάθε ενδιαφερόμενο με τιμές που αρχίζουν από… 17 ευρώ την ημέρα και φθάνουν να ξεπερνούν τα 1.000.

Μπατσί.

Στην περιοχή της Χώρας, οι φωτογραφίες από τα αρχοντόσπιτα του περασμένου αιώνα, είναι εντυπωσιακά. Εκεί βρίσκονται και τα πιο πολλά που διατίθενται. Ακολουθεί το Μπατσι, η περιοχή μεταξύ Αγίου Πέτρου και γύρω από το Κυπρί, το Κόρθι και στη συνέχεια, ο Φελλός, τα Γιάλια, γύρω από τα Λαμυρα, τις Μ.ενητες, το Ατένι, το Βιτάλι, ο Ζόργκος, ακόμα και η Άρνη! Υπάρχει και μια αγγελία στην οποία κάποιος Ανδριώτης νοικιάζει και το ιστιοπλοϊκό του σκάφος.

Απροβάτου.

Αν και ακόμα δεν έχουν αναρτηθεί όλα όσα διατίθενται μέσω airbnb επειδή είναι σχετικά νωρίς, υπολογίζεται ότι στο διαδίκτυο φιγουράρουν περίπου 800-1.000 ανδριωτικα σπίτια που δίνονται με την ημέρα για διακοπές. Από τον επόμενο μήνα και όσο η εποχή πλησιάζει προς το καλοκαίρι τα καταλύματα αυτά θα πολλαπλασιαστούν.

Παλαιόπολη.

Πάντως εντύπωση προκαλεί το γεγονός, ότι από την προσεκτική παρατήρηση των σχετικών φωτογραφιών, κάποιος που γνωρίζει, αντιλαμβάνεται ότι αρκετά από τα σπίτια αυτά, ανήκουν σε ηχηρά ονόματα, σε γνωστούς και επώνυμους φίλους ή κατοίκους της Άνδρου που μέχρι χθες τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι.

Κυπρί.

Επιχειρηματίες, έμποροι, συνταξιούχοι, καταστηματάρχες, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι, διαφημιστές, γιατροί, λόγω της οικονομικής κρίσης οι πιο πολλοί, τα διαθέτουν τους καλοκαιρινούς μήνες, που δεν έρχονται οι ίδιοι στο νησί και κερδίζουν έτσι κάποια χρήματα για να πληρώσουν υποχρεώσεις ή την συντήρηση τους.

Ήδη αυτές τις μέρες του Πάσχα ιδιαίτερα στην Χώρα, σε αρκετά σπίτια βλέπει κάνεις νέα πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με τους ιδιόκτητες τους, κάτι που σημαίνει ότι τα έχουν νοικιάσει για ολιγοήμερες διακοπές…

Χ.