Superferry: με καλούς οιωνούς το πρώτο ταξίδι από Ηράκλειο για Ραφήνα

 Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε το πρώτο ταξίδι του νέου δρομολογίου του το Superferry - από το Ηράκλειο της Κρήτης για Ραφήνα μέσω Σαντορίνης, Πάρου, Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου. Για πρώτο ταξίδι (και ελάχιστα διαφημισμένο για την ώρα) ο μεν αριθμός των επιβατών που μετέφερε απα ενδιάμεσοα λιμάνια ήταν λίαν ικανοποιητικός (εκατοντάδες), όπως και ο αριθμός των ΙΧ. Επιπλέον μάζεψε και όλους όσους ήθελαν να εξαντλήσουν το νέκταρ των ημερών από Μύκονο, Τήνο,  Άνδρο και περίμεναν το τελευταίο πλοίο για να επιστρέψουν. Και όπως είδαμε στο Γαύριο δεν ήταν και λίγοι. Στη φωτογραφία ο καπετάν Θανάσης Χαλάς στον οικείο ελιγμό απόπλου από το Γαύριο με τελικό προορισμό την Ραφήνα (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Για πρώτη φορά στη ζωή της Άνδρου φτάνει κανείς στο Γαύριο και έχει την υπέροχη αίσθηση ως μπορεί πλέον να αρμενίσει και προς τις δύο μεριές. Και προς Αττική/Αθήνα μέσω Ραφήνας και σε όλο το Αιγαίο μιας και πλέον υπάρχει πλοίο που θα συνδέει την - περιθωριοποιημένη από τα άλλα νησια και λιμάνια - Άνδρο με όλες σχεδόν τις Κυκλάδες και τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, την Κρήτη. Αυτή η αίσθηση κυριαρχούσε χτες βράδυ την ώρα του το Superferry από Κρήτη έμπαινε στο Γαύριο. "Ήρθαν τα παιδιά από την Κρήτη"  είπαμε χαιρετώντας στην σκάλα. Κι όλοι γέλαγαν επικεφαλής τον αρχιλογιστή τον Πέτρο. Στη φωτογραφία το πλοίο αφήνει πίσω του το Γαύριο  ταξιδεύοντας για Ραφήνα (φωτ. Εν Άνδρω).

Αυτή η νεανική παρέα ερχόταν από... Κρήτη! Εντάξει ήταν προσκαλεσμένοι, αλλά είναι κι αυτό μια απόδειξη πως πλέον έχουμε ως νησί διέξοδο μέχρι Σαντορίνη και Κρήτη. Οι ελπίδες πολλές, οι οιωνοί καλοί, περιμένουμε να "πιάσει" η γραμμή που ενώνει το Αιγαίο με την Άνδρο και την Αττική (φωτ. Εν Άνδρω).

 Οι άνθρωποι που έκαναν "ποδαρικό" στη νέα γραμμή. Ο καπετάν Θανάσης, από την Άνδρο και καπετάν Μανώλης από την Θηρασιά! Τώρα που πιάνουν καθημερινά Σαντορίνη θα μπορεί κι αυτός να λέει πως "βλέπει" το σπίτι του! "Με το κιάλι" όμως όπως έλεγε! Αλλά κάτι είναι κι αυτό... (φωτ. Εν Άνδρω).

 Μερικοί νομίζουν πως το να έρχεται ένα καράβι για την επιστροφή αργότερα από τα άλλα στην Άνδρο είναι μειονέκτημα. Μπορεί να αποδειχθουν λάθος τα "νομίσματα" τους! Είναι πολλοί το καλοκαίρι που θέλουν να μείνουν όσο μπορούν περισσότερο - στα άλλα νησιά και στην Άνδρο - και να απολαύσουν το δειλινό στο πλοίο βλέποντας τον ήλιο να σβήνει πίσω από τα βουνά της Αττικής καθώς πλησιάζουν την Ραφήνα (φωτ. Εν Άνδρω). 

 Το Superferry στην Ραφήνα και ξεφορτώνει επί ώρα το ΙΧ που έφερε από Άνδρο και την Μύκονο! Και ήταν αρκετά. Δίπλα του κατάφωτο το Superferry II ολοκληρώνει τις επιθεωρήσεις ασφαλείας. Λίγη ώρα αργοτερα έφευγε κατ' ευθείαν για Ηράκλειο, όπου από σήμερα 3 Μαϊου ξεκινά κι αυτό τα καθημερινά αντίστροφα δρομολόγια συνδέοντας Ραφήνα με Κρήτη (φωτ. Εν Άνδρω).

Σημείωση: Ήταν μια σειρά σχολιασμένα στιγμιότυπα από το τελευταίο μέρος του πρώτου ταξιδιού του νέου δρομολογίου του Superferry, που συνδέει την Άνδρο με τα κυριότερα και τουριστικότερα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.

  "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"