Αποδρομολογήθηκε το ταχύπλοο από Ραφήνα για Άνδρο - Σύρο...

 

Τελικά η μεν Σύρος έμεινε χωρίς ταχύπλοο και χωρίς σύνδεση με Ραφήνα η δε Άνδρος χωρίς σύνδεση με Ερμούπολη (φωτ. Εν Άνδρω).

Αποδρομολογήθηκε το ταχύπλοο της Sea Jets, που είχε πάρει έγκριση από το ΣΑΣ από 1ης Ιουνίου 2018 για Ραφήνα–Άνδρο–Σύρο με επιστροφή, το οποίο είχαμε αναγγείλει από το φθινόπωρο του 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν η μη δρομολόγηση του κυκλικού δρομολογίου της GoldenStar στις Κυκλάδες και η αποδρομολόγηση του ταχύπλοού της SeaJets από την Ραφήνα – μέσω Άνδρου – που έφερε στα άκρα τη σύγκρουση του δημάρχου Σύρου με τον υπουργό Ναυτιλίας.

Μια σύγκρουση που συνεχίστηκε και σήμερα (31/5) τηλεφωνικά όταν ο δήμαρχος Γ. Μαραγκός ζήτησε από τον υπουργό Π. Κουρουμπλή: «αν πάει στο συνέδριο της Σύρου στις 6 Ιουνίου να πάει με λύση στο πρόβλημα, διαφορετικά είναι ανεπιθύμητος».

Ο δήμαρχος Σύρου μιλώντας στο Εν Άνδρω δήλωσε πως παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που είχε λάβει στο ακτοπλοϊκό συνέδριο του φθινοπώρου 2017 το νησί του δεν έχει καλοκαιρινή σύνδεση με Ραφήνα και δεν έχει και ταχύπλοο. Για την πολιτική κατάληξη αυτή ευθύνη έχει ο υπουργός, κατέληξε. Κι αυτό σε αντίθεση με άλλους υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης που βοηθάνε και μόνο καλά λόγια έχουμε.

Απαντώντας σε ερώτηση μας για την αποτυχία της σύνδεσης με συμβατικό πλοίο με την Ραφήνα – μέσω Άνδρου - το φθινόπωρο του 2017 είπε: «η σύνδεση απέτυχε γιατί έγινε σε μη τουριστική περίοδο. Οι Συριανοί έχουν ταυτίσει την Σύρο με τον Πειραιά. Για να εδραιωθεί μια σύνδεση θέλει χρόνο και η εκκίνηση του δρομολογίου να γίνει σε εποχή μεγάλης κίνησης. Η Ραφήνα παραμένει στόχος της Σύρου είτε μέσω Άνδρου είτε απευθείας. Πόσο μάλλον που ο χρόνος του ταχύπλοου - και μέσω Άνδρου - θα ήταν μικρότερος από αυτός των συμβατικών από Πειραιά».

Από την μεριά της SeaJets που ρωτήσαμε μάς δηλώθηκε πως "την αποδρομολόγηση του ταχυπλόου προκάλεσε η απόφαση της Golden Star να αποσύρει τα πλοία της από την γραμμή Άνδρου – Τήνου – Μυκόνου και να τα δρομολογήσει στην Κρήτη. Αυτό προκάλεσε διατάραξη στη γραμμή και δημιουργήθηκαν αναγκες στη γραμμή μιας και τα τρια δρομολόγια την μέρα έγιναν ένα. Έτσι χρειάστηκε η SeaJets να αλλάξει πλάνα".

«Εν Άνδρω»