Απίστευτο! Μετρούσαν τις πίτες από τα σουβλάκια οι εφοριακοί στην Άνδρο!

 

Από την Μύκονο (όπου σφράγισε το νυχτερινό κέντρο Nammos) ήρθε κατ ευθείαν στην Άνδρο το συνεργείο ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Και εξάντλησε όλη την αυστηρότητα του στους επαγγελματίες του τόπου.

Τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο (14-15.7) οι θηλυκοί… «Ράμπο» της Εφορίας, έκαναν εφόδους κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε όλο το νησί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έλεγχοι ήταν εξονυχιστικοί, πιστοποιηθήκαν  παραβάσεις και ακολούθησαν πρόστιμα.

Οι εφοριακοί, άνοιξαν ψυγεία, ζήτησαν τιμολόγια, έψαξαν ταμειακές μηχανές και έφτασαν στο σημείο να μετρούν τις πίτες από τα σουβλάκια που είχαν αγοραστεί από ψητοπωλείο για να διαπιστώσουν, πόσα σουβλάκια πούλησαν και πόσες αποδείξεις έκοψαν!

Είναι η τέταρτη φορά φέτος το καλοκαίρι,  που οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους σαρώνουν την Άνδρο και υπάρχουν παράπονα από επαγγελματίες για έλλειψη στοιχειώδους επιείκειας, ενώ αντίθετα επιδεικνύεται ασυνήθιστη αυστηρότητα.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση της ΑΑΔΕ, οι έλεγχοι από συνεργεία που θα αλλάζουν προσωπικό για να μην αναγνωρίζονται θα συνεχιστούν και θα ενταθούν κυρίως τον Αύγουστο,, που η τουριστική κίνηση φτάνει στο ζενίθ.

Χ.