Airbnb στην Άνδρο: προσοχή η εφορία καραδοκεί και αρχίζει ελέγχους!

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των σπιτιών στην Άνδρο, νοικιάζεται με την μέθοδο του Airbnb. Όπως σε όλη την Ελλάδα, έτσι και φέτος το καλοκαίρι, βίλες, εξοχικά, αρχοντικά, παλιά παραδοσιακά οικήματα, έχουν δοθεί από τους ιδιοκτήτες τους στο νησί μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων, σε Έλληνες και ξένους τουρίστες για ολιγοήμερη η μακροχρόνια μίσθωση.

Στην Άνδρο μέσω του ιντερνέτ, μπορεί να βρει κάποιος το σπίτι που επιθυμεί και τον καλύπτει, τόσο αισθητικά όσο και οικονομικά. Τα προς ενοικίαση ακίνητα είναι αμέτρητα!

Όμως έρχεται η παγίδα της Εφορίας και όσοι έχουν «μπει στο παιχνίδι» ας προσέξουν! Η προειδοποίηση έρχεται από την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που δήλωσε τα εξής:

-       Πρέπει να ξέρουν οι ιδιοκτήτες ότι από τις διασταυρώσεις εμείς θα μπορέσουμε να τους βρούμε. Είμαστε με 3 μεγάλες ψηφιακές πλατφόρμες σε συνεργασία και μπορούμε να έχουμε τα στοιχεία. Μπορούμε πλέον να τα εντοπίσουμε όλα αυτά και θα πρέπει να το ξέρουν και όσοι δεν τα δηλώνουν.

Υπενθυμίζεται ότι σε λίγες ημέρες (26 Ιουλίου) λήγει η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων όπου πρέπει να δηλωθούν και τα εισοδήματα AirBnB που αποκτήθηκαν πέρυσι. Επίσης το προηγούμενο διάστημα εντοπίστηκαν δεκάδες ιδιοκτήτες που δεν δήλωναν το εισόδημα από βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Στο μεταξύ, μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει η πλατφόρμα «Μητρώου Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής», όπου θα πρέπει να δηλώνονται τα ακίνητα που μισθώνονται μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες με πιο γνωστή την Airbnb. Δεν διευκρινίζεται ωστόσο αν τα συγκεντρωτικά στοιχεία θα αφορούν μόνο το 2018 ή και το 2017.

Χ.