Ρεκόρ το πετρέλαιο θέρμανσης στις Κυκλάδες. Υποτονική πανελλαδικά η ζήτηση. Τι γίνεται στην Άνδρο…

 

Κι ενώ η "οικονομία αναπτύσσεται ραγδαία", κατά πως λέει η κυβέρνηση, υποτονική παραμένει πανελλαδικά η ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης μέχρι στιγμής!

Δύο είναι οι λόγοι: "πρώτος και καλύτερος" ο χειμώνας που δεν έχει κάνει ακόμη την εμφάνισή του. Δεύτερος και "καλυτερότερος" οι υψηλές τιμές του πετρελαίου! Λεπτομέρεια θα πείτε. Σωστά. Μια λεπτομέρεια που ίσως αφήσει μερικά νοικοκυριά χωρίς θέρμανση. Αλλά κι αυτό λεπτομέρεια είναι!

Πάντως, όπως λένε, το φετινό κόστος είναι απαγορευτικό για πολλούς, καθώς η μέση τιμή διαμορφώνεται στην Αττική γύρω στο 1,142. Όμως, σύμφωνα με αυτά που λέει το υπουργείο Οικονομίας, φτάνει μόνο στα 1,125 ευρώ το λίτρο! Όποιον θέλετε πιστεύετε.

Τώρα στα Δωδεκάνησα, στην Θεσπρωτία και στην Ευρυτανία η τιμή κινείται πάνω από 1,20 ευρώ το λίτρο. Και στις Κυκλάδες η τιμή ξεπέρασε σε μερικά νησιά το 1,30 ευρώ το λίτρο! Μια ακόμα πανελλήνια πρωτιά του νομού μας. Και καλά τα νησιά του Νότου που ο χειμώνας είναι ήπιος χρειάζονται λιγότερο πετρέλαιο. Στα βόρεια νησιά, ανάμεσα τους και η Άνδρος, τα πράγματα θα είναι σκούρα!

Όχι όμως και πολύ σκούρα αν αναλογιστούμε πως στην Άνδρο με 1,26-1,29 ευρω το λίτρο, άρα κάπως χαμηλότερα από άλλα νησιά, μπορούμε να αγοράσουμε πετρέλαιο θέρμανσης. Βεβαίως μέχρι στιγμής έχουν αγοράσει μόνο οι πρώτοι. Οι άλλοι περιμένουν να κρυώσει κι άλλο ο καιρός. Δηλαδή όλα πλεον εξαρτώνται από το πόσο κρυώνετε!

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΥΓ. Χρειάζεται και μια δόση χιούμορ με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Δεν νομίζετε;

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet