Μήνυμα από το Μπατσί...

 

(Από τον Γραμματέα του Σωματείου Επαγγελματιών Μπατσίου λάβαμε το παρακάτω ενθουσιώδες γράμμα για την εξαιρετική παρουσία της Άνδρου στην ΕΧΠΟΤΡΟΦ 2019. Το δημοσιεύουμε ενθουσιωδώς κι εμείς! ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

Αγαπητό Εν Άνδρω καλησπέρα,

Στέλνω το παρακάτω γράμμα με αφορμή την πολύ επιτυχημένη γαστρονομική παρουσία της Άνδρου στην ΕΞΠΤΡΟΦ 2019.

Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο για την εντυπωσιακή συμμετοχή της Άνδρου στην ΕΞΠΤΡΟΦ 2019. Επιτέλους μετά από τόσα χρόνια κατάλαβα ότι εκτός από την φουρτάλια υπάρχουν και άλλα φαγητά σε αυτό το νησί. Ήταν πάντοτε η απορία μου ότι τόσες γενεές μεγάλωσαν με φουρτάλια και μόνο;

Σε όλους τους τουριστικούς οδηγούς  γαστρονομικά εμφανιζόταν η Άνδρος με την φουρτάλια και μόνο και κάποια γλυκά. Όμως ακόμη και αυτή την φουρτάλια την είδα να σερβίρεται με κλασικές πατάτες τηγανιτές και με λουκάνικα Φρανκφούρτης!!!

Ελπίζω τώρα κάποιοι εστιάτορες (που τους το ζητώ τόσα χρόνια) να βάλουν στους τιμοκαταλόγους τους μια σελίδα με Ανδριώτικη κουζίνα, και είμαι σίγουρος ότι αυτά θα παραγγέλλονται πολύ περισσότερο από το παστίτσιο, το μπριάμ, το γκόρντον μπλου κλπ.

Στα κρασιά όμως υπάρχει ακόμη κάποιο πρόβλημα. Πάντως αυτή η έκθεση ήταν η μεγάλη ευκαιρία για εξωστρέφεια και προβολή της άγνωστης γαστρονομίας του νησιού.

Όπως διαβάζω στο Bloomberg: ΤΟ 25% ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία

Γιάννης  Κατσιλίβας

Σωματείο   Τουριστικών Επαγγελματιών Μπατσίου

Μπατσί 7/2/2019

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet