Ο αργός θάνατος ενός πλοίου που αγαπήσαμε

To "Πηνελόπη Α." γερμένο στην ντάνα της Ελευσίνας. Διακρίνονται τα φράγματα που έχει τοποθετήσει γύρω του το Λιμενικό. Δίπλα του το Μυτιλήνη. Περιμένουν και τα δύο την μοίρα τους. Ήδη ο πρώτος πλειστηριασμός του στις αρχές Φεβρουαρίου απέβη άκαρπος. Όπως φαίνεται κατάληξη θα είναι τα διαλυτήρια. Πάντως το Πηνελόπη" μπορεί να πει κανείς πως παρόλο τον παροπλισμό του αντιστάθηκε στο τέλος του. Πέρσι λύθηκε και έφυγε και εφέτος έγειρε και ανησύχησε ακόμα μια φορά όλους. Χτεσινή φωτογραφία από το site Αρχιπέλαγος. 

Ενημερώθηκε προχθές η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες, από τον φύλακα του Ε/Γ-Ο/Γ »ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» Ν.Π. 9906, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην πλωτή δεξαμενή “ΚΡΗΤΗ” Ν.Π. 16 στη θαλάσσια περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας για την ύπαρξη μικρής αριστερής κλίσης στο ανωτέρω πλοίο.

Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθιση εν λόγω πλοίου, πιθανή ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων. Εν συνεχεία ενημερώθηκε εκ νέου η Λιμενική αρχή Ελευσίνας για πιθανή εισροή υδάτων στο πλοίο χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί αξιόλογη μεταβολή στην κλίση αυτού.

Άλλη μια φωτογραφία από το παλιό αγαπημένο σκαρί μπαταρισμένο ελαφρά στη ντάνα. Φωτογραφία Αρχιπέλαγος.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στο σημείο κατέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VI” Ν.Π. 10389 το οποίο ρυμούλκησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή τον πλωτό γερανό “ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 148 προς συνδρομή για την απάντληση των υδάτων κατόπιν εντολής της προαναφερόμενης τράπεζας.

Παράλληλα, κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ  μετέβη στην περιοχή προκειμένου διενεργήσει αυτοψία.

Προληπτικά έχουν τοποθετηθεί αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο (02)  περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας.

 

ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet