ΓΑΥΡΙΟ: Μισό λιμάνι εκτός λειτουργίας!!!

 

 Πλησιάζοντας το Γαύριο αυτές τις μέρες βλέπει κανείς ένα μικρό φορτηγό πλοίο που μεταφέρει βυτία καυσίμων αρόδο να περιμένει. Είναι το "Νέαρχος" που μεταφέρει τα βυτία που έχει φέρει και γεμίζουν καύσιμα από το δεξαμενόπλοιο "Άγ. Γεώργιος", που είχε το ατύχημα στους υφάλους του Γαυρίου την περασμένη εβδομάδα. Εδώ περιμένει να μπουν και να βγουν τα επιβατηγά/οχηματαγωγά της γραμμής μας για να μπει κι αυτό να πάρει τα φορτωμένα βυτία (φωτ. Εν Άνδρω).

  

 Αρκετές μέρες τώρα τα δύο ρυμουλκά αρχικά και το "Άγ. Γεώργιος" είχαν μπλοκάρει το μισό λιμάνι. Χτες 25η Μαρτίου ήταν μόνο ένα ρυμουλκό. Και έτσι όμως το μισό λιμάνι ήταν μπλοκαρισμένο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Η εταιρεία που έχει το Αγ, Γεώργιος μάθαμε πως κωλυσιεργεί. Όμως το λιμεναρχείο Άνδρου τους έχει τρελάνει στα τηλέφωνα και τις πιέσεις να ελευθερώσουν το λιμάνι. Και από ότι φαίνεται τα κατάφερε. Έτσι χτες έφυγε το ρυμουλκό και άρχισε η μεταφορά των βυτίων στα οποία αδειάζουν τα καύσιμα που είχε για τροφοδοσία των νησιών το "Άγ. Γεώργιος" όταν βρέθηκε στην ξέρα. Η πλεύση του για επισκευή θα γίνει με τις δικές του μηχανές, αλλά θα πρέπει να μην έχει καθόλου φορτίο καυσίμων όπως έχει δώσει εντολή το λιμεναρχείο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Από χτες Δευτέρα άρχισε η εκφόρτωση των καυσίμων. Τα πρώτα 14 βυτία που έφερε ο "Νέαρχος" γέμισαν με καύσιμα φορτώθηκαν και έφυγαν μέχρι το μεσημέρι (φωτ. Εν Άνδρω). 

 14 βυτία παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο γέμισαν όλη τη νότια προβλήτα του λιμανιού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη φωτογραφία η εκφόρτωση σε ένα από τα βυτία που περιμένουν στην σειρά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Την ίδια ώρα τα πλοία της γραμμής πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας την βόρεια προβλήτα μέχρι χθες. Από σήμερα ελευθερώθηκε κάπως και η νότια (φωτ. Εν Άνδρω).

Όπως μάθαμε από το λιμεναρχείο μέχρι αύριο βράδυ θα τελειώσει η εκφόρτωση των καυσίμων από το "Άγ Γεώργιος" και ο "Νέαρχος" θα πάρει όλα και θα φύγει. Μετά θα αποπλεύσει και το "Αγ, Γεώργιος" όταν βοηθήσει ο καιρός. Η Άνδρος για αρκετές μέρες λειτούργησε με μισό λιμάνι. Ευτυχώς δεν ήταν Πάσχα ή καλοκαίρι... (φωτ. Εν Άνδρω).  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να χαίρεστε που τα ρυμουλκά έσωσαν το πλοίο από το να μην κάνει μόλυνση γιατί τότε όχι το λιμάνι όλο το νησί θα νεκρώνε απ' τη ρύπανση τόσων τόνων...
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Πρώτον μην βρίζετε! Δεύτερον ποιος σας είπε πως τα ρυμουλκά έκαναν κάτι περισσότερο από το να τραβήξουν. Δεν είχαν χτυπηθεί δεξαμενες. Διαφορετικά θα υπήρχε πρόβλημα. Τρίτον εμείς απλώς σχολιάσαμε πως η εταιρεια AVIN χρειάστηκε πολλές πιέσεις για να ελευθέρωσει το πλοίο από τα καύσιμα. Τεταρτον περιγράψαμε την διαδικασια που μπλόκαρε τη νότια προβλήτα. Τι σχέση έχουν όλα αυτα που λέτε με ότι γράφω;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 5 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

......ΚΑΙ ΑΠΟ ΘΕΜΑ SECURITY ...ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ...
ΜΕ ΤΟΣΑ ΒΥΤΙΑ ΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ...ΚΙ Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ...
ΕΠΙΒΑΤΗΓΑ ΠΛΟΙΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ,ΠΡΥΜΝΟΔΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ .....
ΕΛΕΟΣ...
Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΩ ΣΩΘΗΤΩ...
ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΟΙ....
ΕΚΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΓΑΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΔΡΟΥ....ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ.....

This comment was minimized by the moderator on the site

Ευτυχώς δεν ήταν Πάσχα ή καλοκαίρι ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΥΡΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
ΜΙΑ Η ΛΥΣΗ
ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ ΟΙ ΧΩΡΑΙΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ