ΓΑΥΡΙΟ: Μισό λιμάνι εκτός λειτουργίας!!!

 

 Πλησιάζοντας το Γαύριο αυτές τις μέρες βλέπει κανείς ένα μικρό φορτηγό πλοίο που μεταφέρει βυτία καυσίμων αρόδο να περιμένει. Είναι το "Νέαρχος" που μεταφέρει τα βυτία που έχει φέρει και γεμίζουν καύσιμα από το δεξαμενόπλοιο "Άγ. Γεώργιος", που είχε το ατύχημα στους υφάλους του Γαυρίου την περασμένη εβδομάδα. Εδώ περιμένει να μπουν και να βγουν τα επιβατηγά/οχηματαγωγά της γραμμής μας για να μπει κι αυτό να πάρει τα φορτωμένα βυτία (φωτ. Εν Άνδρω).

  

 Αρκετές μέρες τώρα τα δύο ρυμουλκά αρχικά και το "Άγ. Γεώργιος" είχαν μπλοκάρει το μισό λιμάνι. Χτες 25η Μαρτίου ήταν μόνο ένα ρυμουλκό. Και έτσι όμως το μισό λιμάνι ήταν μπλοκαρισμένο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Η εταιρεία που έχει το Αγ, Γεώργιος μάθαμε πως κωλυσιεργεί. Όμως το λιμεναρχείο Άνδρου τους έχει τρελάνει στα τηλέφωνα και τις πιέσεις να ελευθερώσουν το λιμάνι. Και από ότι φαίνεται τα κατάφερε. Έτσι χτες έφυγε το ρυμουλκό και άρχισε η μεταφορά των βυτίων στα οποία αδειάζουν τα καύσιμα που είχε για τροφοδοσία των νησιών το "Άγ. Γεώργιος" όταν βρέθηκε στην ξέρα. Η πλεύση του για επισκευή θα γίνει με τις δικές του μηχανές, αλλά θα πρέπει να μην έχει καθόλου φορτίο καυσίμων όπως έχει δώσει εντολή το λιμεναρχείο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

 Από χτες Δευτέρα άρχισε η εκφόρτωση των καυσίμων. Τα πρώτα 14 βυτία που έφερε ο "Νέαρχος" γέμισαν με καύσιμα φορτώθηκαν και έφυγαν μέχρι το μεσημέρι (φωτ. Εν Άνδρω). 

 14 βυτία παρατεταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο γέμισαν όλη τη νότια προβλήτα του λιμανιού (φωτ. Εν Άνδρω).

 Στη φωτογραφία η εκφόρτωση σε ένα από τα βυτία που περιμένουν στην σειρά (φωτ. Εν Άνδρω).

 Την ίδια ώρα τα πλοία της γραμμής πηγαινοέρχονται χρησιμοποιώντας την βόρεια προβλήτα μέχρι χθες. Από σήμερα ελευθερώθηκε κάπως και η νότια (φωτ. Εν Άνδρω).

Όπως μάθαμε από το λιμεναρχείο μέχρι αύριο βράδυ θα τελειώσει η εκφόρτωση των καυσίμων από το "Άγ Γεώργιος" και ο "Νέαρχος" θα πάρει όλα και θα φύγει. Μετά θα αποπλεύσει και το "Αγ, Γεώργιος" όταν βοηθήσει ο καιρός. Η Άνδρος για αρκετές μέρες λειτούργησε με μισό λιμάνι. Ευτυχώς δεν ήταν Πάσχα ή καλοκαίρι... (φωτ. Εν Άνδρω).  

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"