Αυξημένη κίνηση για Πάσχα στη Ραφήνα και στην Άνδρο

Καράβια πάνε κι έρχονται στην Ραφήνα. Κόσμος πάει κι έρχεται στα νησιά. Εμπορεύματα αναχωρούν με νταλίκες και φορτηγά για τα νησιά που περιμένουν το Πάσχα. Ένα Πάσχα που όπως λένε οι πράκτορες θα είναι ανεβασμένο από πέρσι αρκετά μιας και είναι αργά και πέφτει και η Πρωτομαγιά δίπλα του. Ήδη τα πλοία έχουν πια αρχίσει να γεμίζουν την Ραφήνα και τα τοπικά δρομολόγια για Άνδρο μαζί με τις νέες δρομολογήσεις αυτής της εβδομάδας (ταχύπλοο και συμβατικό) θα δώσουν νέα ώθηση στην πασχαλινή εξόρμηση (φωτ. Εν Άνδρω).

Απόγευμα στην Ραφήνα. Φορτώνει για έκτακτο δρομολόγιο το Andros με δεκάδες νταλίκες για Τήνο - Μύκονο. Καταφθάνει το Superferry από Μύκονο - Τήνο - Άνδρο για να φύγει για τοπικό. Και από πίσω του έρχεται και το Evia Star (βίντεο Εν Άνδρω).  

Η ανάπτυξη των νησιών φαίνεται από τις νταλίκες με τα εμπορεύματα που διακινούνται. Από αυτή την άποψη δεν υπάρχει σύγκριση. Δεκάδες για Μύκονο, πολλές για Τήνο, λίγες για Άνδρο. Αυτή είναι η εικόνα που λέει πολλά για την ανάπτυξη. Όμως η Άνδρος διατηρεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της, την εγγύτητα με την ηπειρωτική Ελλάδα. Αναμένεται λοιπόν αύξηση επιβατών και ΙΧ όλη την μεγάλη εβδομάδα σύμφωνα με τις κρατήσεις. Κλείστε εγκαίρως ΙΧ ήδη αρχίζει να υπάρχει πρόβλημα γκαράζ στα πλοία (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Σχεδόν πλήρες γκαράζ και με αρκετά φορτηγά και 90 ΙΧ και πολλούς επιβάτες η πρωινή άφιξη του Superferry την Κυριακή στο Γαύριο. Πάντως η πρωινή ψύχρα εμφανής. Όπως και το εκδρομικό κλίμα. Τσάντες, βαλίτσες, μωρά, χαμόγελα. Έφτασε το Πάσχα. Έφτασαν στην Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

 

Έφτασε και η γιαγιά με την εγγονή και τα δύο παπαγαλάκια στο νησί. Με χαμόγελα πολλά. Είπαμε ήρθε επιτέλους το Πάσχα. Καλή Ανάσταση σε όλους (φωτ. Εν Άνδρω).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ" 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου σχετικά με τις νταλίκες... Πρέπει να υπολογίσουμε ότι στην Ανδρο σε σχέση με τα διπλανά νησιά, έχουμε μεγαλύτερη ντόπια παραγωγή.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Οι νταλίκες κυρίως μεταφέρουν εμπορεύματα και υλικά που δεν υπάρχουν στα νησιά. Καμία σχέση τα ξενοδοχεία και οι ανάγκες τους, οι ετήσιες ανακαινίσεις και η ανοικοδόμηση των άλλων με εμάς. Δυστυχώς...
Ακόμα και στα αγροτικά Τήνος και Μύκονος έχουν προχωρημένη μεταποίηση...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro