Έφυγε με μια μηχανή το Aqua Blue

Το πλοίο στο ρεμέτζο το πρωί της Τρίτης 30/4 που πέρασε από την Άνδρο (φωτ. Εν Άνδρω).

Το βράδυ της Πέμπτης 2/5 μετά από επισταμένες εξετάσεις της μηχανής του από μηχανικούς που ήλθαν από τον Πειραιά έφυγε το πλοίο Aqua Blue από το λιμάνι του Γαυρίου πλέοντας με μια μηχανή (περίπου 10 μίλια την ώρα) για την Δραπετσώνα.

Εκεί θα γίνουν περαιτέρω έρευνες για να βρεθούν τα αίτια της υπερθέρμανσης της μια μηχανής του. Το πλοίο θα μείνει εκτός δρομολογίων μ'εχρι να λυθεί το πρόβλημα της μηχανικής βλάβης.

Πέμπτη μεσημέρι: Έμεινε στο Γαύριο με μηχανική βλάβη το Aqua Blue

Σήμερα Πέμπτη 2/5 το πρωί γύρω στις 11 παρά έφτασε στο Γαύριο με καθυστέρηση το πλοίο  Aqua Blue της Sea Jet λόγω βλάβης στην αριστερή κύρια μηχανή του. Το πλοίο λόγω της βλάβης έπλεε με 10 μίλια. Έδεσε στη βόρεια προβλήτα.

Αποβίβασε τους επιβάτες που είχε για Τήνο. Μύκονο, Νάξο, οι οποίοι θα προωθηθούν στους προορισμούς τους (Τήνο, Μύκονο, Νάξο) με άλλα πλοία. Όπως μάθαμε για Τήνο θα φύγουν το μεσημέρι στις 15:00 με  το τοπικό δρομολόγιο της ίδιας εταιρείας (σύνολο 27 επιβάτες 1 φορτηγό, 6 ΙΧ, 1 δικυκλο) για Μύκονο με το Θεολόγος (6 επιβάτες και 1 ΙΧ) και για Νάξο (6 επιβάτες, 1 ΙΧ) θα πάνε μέσω Σύρου.

Όσοι έχουν για το απόγευμα εισιτήρια επιστροφής για Ραφήνα με το Aqua Blue θα περάσει από Γαύριο  να τους πάρει το Naxos Jet της ίδιας εταιρείας.

Για να εξετάσει την βλάβη στην αριστερή κυρία μηχανή έφτασε μηχανικός της εταιρείας με ελικόπτερο στο Γαύριο. Γίνονται προσπάθειες ώστε το πλοίο να αποπλεύσει από το λιμάνι του Γαυρίου.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»  

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το λιμάνι του Γαυρίου χρειάζεται επειγόντως οχι μόνο εκβάθυνση, αλλά συνολικότερο εκσυγχρονισμό, με τη δημιουργία τρίτης προβλήτας στην περιοχή οπου βρίσκεται το σημερινό χωμάτινο parking αριστερά από τα δυο κοντεϊνερ. Παρόμοιες καταστάσεις, όπου μένουν λόγω βλάβης πλοία διαφόρων τύπων (είδαμε πρόσφατα την περίπτωση του μικρού δεξανόπλοιου που μετέφερε καύσιμα στο νησί), δημιουργούν σημαντικό πρόβλημα στο λιμάνι, καθώς αναγκαστικά χρησιμοποίεται η μια προβλήτα μόνο. Αυτό σημαίνει οτι σε περιόδους αυξημένης κίνησης με αρκετά δρομολόγια επιβατηγών πλοίων, θα υπάρχουν καθυστερήσεις, μιας και το ένα πλοίο θα περιμένει το άλλο να φορτο-εκφορτώσει και να βγεί από το λιμάνι. Οτι δηλαδή συμβαίνει και με συνθήκες έντονου αέρα, το βλέπουμε και τις στιγμές που υπάρχει αυξημένη κίνηση.