ΓΑΥΡΙΟ: Έφυγε το πρώτο κύμα...

Έφυγε χτες Κυριακή 18/8 το πρώτο κύμα επισκεπτών από την Άνδρο. Παραδοσιακά η πρώτη Κυριακή μετά τον Δεκαπενταύγουστο είναι μέρα αναχώρησης όλων όσων έχουν φύγει για τις μέρες κορύφωσης του καλοκαιριού, αλλά και όλων όσων οι άδειες λήγουν στο καλοκαιρινό όριο της γιορτής της Παναγίας. 

Καθόλου τυχαίο λοιπόν πως χτες έφυγαν από το Γαύριο με 6 πλοία 3843 επιβάτες, 961 ΙΧ και 99 δίκυκλα. Κοντά 4.000 επισκέπτες και 1000 αυτοκίνητα είναι υπόθεση. Όποιος βγήκε χτες βράδυ και οδήγησε το κατάλαβε από την σχετικά μικρότερη κίνηση ΙΧ στους δρόμους του νησιού.

Όπως φαίνεται στο δελτίο κίνησης που έστειλε - μετά από σχετικά αίτημα μας - το λιμεναρχείο Άνδρου ο Θεολόγος και το Andros ήταν οι "πρωταθλητές" της μετακίνησης επιβατών με 1546 και 1077 επιβάτες και 410 και 300 αυτοκίνητα στα δύο δρομολόγια που έκανε έκαστο από Γαύριο για Ραφήνα. Ακολούθησε το διερχόμενο Superferry με 522 επιβάτες και 112 αυτοκίνητα. 

Παρά την μεγάλη κίνηση λόγω της παρουσίας και της κινητοποίησης της Αστυνομίας και του Λιμενικού η κίνηση προς και μέσα στο λιμάνι των ΙΧ και η επιβίβαση όλων προς όλα τα πλοία έγινε χωρίς προβλήματα. Κάτι στο οποίο βοήθησε και ο καιρός, αλλά και τα δρομολόγια.

Φυσικά παρά την χτεσινή κορύφωση το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει και ήδη ξεκινούν από σήμερα οι εξοδούχοι των οποίων οι άδειες ξεκινούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο και μπροστά μας έχουμε νέες αφίξεις, αλλά και νέες αναχωρήσεις.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"