Κανονικά όλα τα δρομολόγια. Αποκαταστάθηκε σε χρόνο-ρεκόρ η άγκυρα του Θεολόγος!

Πολλά τα δρομολόγια των ημερών. Πολλά τα πλοία που μπαινοβγαίνουν στα λιμάνια. Πολύς και αέρας. Κόπηκε η άγκυρα στο ένα από την άγκυρα του άλλου. Τα δρομολόγια - παρόλα αυτά - έγιναν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Και η άγκυρα αντικαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Κάποια πράγματα δουλεύουν καλά στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε χτες το απόγευμα με το σπάσιμο στο ΘΕΟΛΟΓΟΣ της αριστερής του άγκυρας από το AQUA BLUE είχε ως αποτέλεσμα μισή ώρα καθυστέρηση στην αναχώρηση του πλοίου της Fast Ferries xtew και την μη είσοδο στο λιμάνι του Γαυρίου σήμερα το πρωί λόγω των θυελλωδών ανέμων που χρειάζονταν και τις δύο άγκυρες. Με την επιστροφή του στη Ραφήνα σήμερα το μεσημέρι μέσα σε ελάχιστο χρόνο αντικαταστάθηκε η σπασμένη άγκυρα και όλα τα πλοία ταξιδεύουν κανονικά το κρίσιμο τελευταίο Σαββατοκύριακο του καλοκαιριού.

Αναλυτικά, χθες και κατά τους χειρισμούς απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ "Aqua Blue" από το λιμάνι της Ραφήνας για την εκτέλεση του απογευματινού του δρομολογίου (16:30) προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο, Εύδηλο Ικαρίας και Καρλόβασι Σάμου, η αριστερή άγκυρα του πλοίου παρέσυρε και έκοψε τέσσερα κλειδιά από την αριστερή άγκυρα του Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π", το οποίο ήταν αγκυροβολημένο και ετοιμαζόταν και εκείνο για την εκτέλεση του δικού του δρομολογίου προς Άνδρο, Τήνο και Μύκονο την 17:30.

Άμεσα επιβιβάστηκαν στο δεύτερο πλοίο μέλη του τοπικού κλιμακίου επιθεώρησης της Ραφήνας, όπου διαπίστωσαν την καλή λειτουργία της δεξιάς άγκυρας. Μετά και από σύμφωνη γνώμη του νηογνώμονα, το πλοίο απέπλευσε προς τους προορισμούς του δρομολογίου του περί ώρα 18:00, εκτελώντας μεμονωμένο κυκλικό ταξίδι μέχρι την αποκατάσταση της αριστερής του άγκυρας.

Το δρομολόγιο του πλοίου παρά την μικρή αναγκαστική καθυστέρηση εκτελέστηκε κανονικά χωρίς προβλήματα. Ωστόσο στο σημερινό δρομολόγιο από Μύκονο προς Τήνο, Άνδρο και Ραφήνα, το Ε/Γ-Ο/Γ "ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π", δήλωσε αδυναμία προσέγγισης στο λιμάνι του Γαυρίου, λόγω της ζημιάς της αριστερής άγκυράς του αλλά και των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που έθεταν θέμα ασφάλειας του ταξιδιού του (ριπές αέρα 8 BF μέσα στο λιμάνι).

Έτσι, οι επιβάτες του δρομολογίου προς Ραφήνα (224 επιβάτες και 49 Ι.Χ.) προωθήθηκαν με μέριμνα της εταιρείας με τα επόμενα μεσημεριανά δρομολόγια, ενώ επί του πλοίου ΘΕΟΛΟΓΟΣ δεν υπήρχε επιβατική κίνηση προς Άνδρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλοιοκτήτρια εταιρεία Fast Ferries έχει ήδη αποκαταστήσει τη ζημιά της αριστερής άγκυρας του πλοίου της και το πλοίο αναχωρεί κανονικά στο δρομολόγιο του. Επισημαίνεται, από τους αρμοδίους ότι από το παραπάνω ατυχές περιστατικό το "Aqua Blue" δεν είχε κανένα πρόβλημα στην καδένα και στον εργάτη της αριστερής του άγκυρας.

Κατά τα άλλα ο καιρός φαίνεται να πέφτει και όλα τα δρομολόγια όλων των εταιρειών γίνονται κανονικά.

Κ.Ρ.