Αύγουστος 2019: αύξηση επιβατών 4% και αύξηση ΙΧ 5%

 

Αύξηση της επιβατικής κίνησης για τον Αύγουστο 2019 σε σύγκριση με τον περσινό κατά περίπου 4% εμφανίζεται στα στοιχεία του λιμεναρχείου Άνδρου σε σχέση με τον Αύγουστο 2018. Περισσότερα κατά περίπου 5% και τα Ι.Χ. οχήματα, περίπου 5%. Σε πραγματικούς αριθμούς είχαμε αύξηση κοντά στους 2.400 επιβάτες και πάνω από 630 ΙΧ περίπου. 

  

Επίσης, αύξηση είχαμε και στις αφιξο-αναχωρήσεις επιβατηγών πλοίων κατά τον φετινό Αύγουστο. Αυτό σημαίνει ότι περισσότερα πλοία προσέγγισαν το λιμάνι του Γαυρίου και συνεπώς αυτό συνέβαλε στην αύξηση και των επιβατών και των ΙΧ αυτοκινήτων. Αριθμητικά είχαμε 82 περισσότερους κατάπλους πλοίων (συμβατικών & ταχύπλοων). Να σημειώσουμε πως πλέον η Άνδρος - λόγω του ανταγωνισμού των εταιρειών - μπήκε στις διαδρομές των ταχυπλόων και από αυτό μεσοπρόθεσμα προσδοκά οφέλη.

Συνολικά μπορούμε να πούμε πως η εικόνα της θερινής περιόδου του 2019 – με την ολοκλήρωση και του Αυγούστου παρουσιάζει αύξηση σε αριθμούς. Ήτοι, θετικός ο Ιούνιος, σε κάμψη - λόγω εκλογών - ο Ιούλιος και σε άνοδο ο Αύγουστος. Όχι πολύ μεγάλα νούμερα, αλλά υπάρχει άνοδος που προέρχεται κυρίως από τον ανταγωνισμό των εταιρειών που εκφράστηκε με την σταθερή προσέγγιση των ταχυπλόων και τα αυξημένα κατά τι συμβατικά δρομολόγια.

Επίσης να επισημάνουμε πως παρότι εφέτος είχαμε περισσότερα πλοία (αθροιστικά συμβατικά & ταχύπλοα) και ιδίως τον Αύγουστο είχαμε γενικά δύσκολες καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν καθυστερήσεις στα πλοία, το λιμάνι του Γαυρίου μέσα κι έξω παρουσίασε καλύτερη εικόνα.

Ένας σημαντικός λόγος ήταν ο επαγγελματισμός των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Άνδρου. Και βεβαίως ο καλύτερος προγραμματισμός των ωρών άφιξης και αναχώρησης των πλοίων την Κυριακή κάτι που επιτεύχθηκε με την σωστή συνεργασία Λιμεναρχείου, υπουργείου Ναυτιλίας και πλοιοκτητών.

Έτσι αποφεύχθηκαν τα φαινόμενα απίστευτης συμφόρησης του Γαυρίου των προηγούμενων χρόνων, με τις ατέλειωτες ουρές των αυτοκινήτων και κυκλοφοριακό χάος γύρω από τις εγκαταστάσεις του λιμανιού.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»