Και ξάφνου γέμισε ιστιοπλοϊκά το Μπατσί!

 

Ένα όμορφο βράδυ στο Μπατσί. Και με το που νύχτωσε μπούκαραν πάνω από 20 ιστιοπλοϊκά. Και γέμισε η μαρίνα. Δεν υπήρχε χώρος ούτε να ακουμπήσεις! Τουρίστες όλων των ειδών και όλων των ηλικιών βγήκαν και άρχισαν να τριγυρίζουν. Γέμισαν τα εστιατόρια της παραλίας κόσμο. Πρόκειται για τουρίστες υψηλού εισοδήματος που τριγυρίζουν και γνωρίζουν τις ομορφιές των ελληνικών νησιών πέρα από την πολυκοσμία του Αυγούστου.

Έτσι από το πουθενά ζωντάνεψε το χωριό και εστιατόρια και καφετερίες γέμισαν από φθινοπωρινούς ιστιοπλόους. Είναι η άλλη πλευρά του τουρισμού που έρχεται πια στην Άνδρο φθινόπωρο που κρατάει ακόμα ο καιρός. Αυτός ο τουρισμός (εναλλακτικός, διαφορετικός, ευκατάστατος) πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα και άμεσα.

Η μαρίνα, που κανείς δεν την ολοκλήρωσε εδώ και 9 χρόνια (έμεινε ημιτελής μετά τον Κυριάκο Θωμά), μπορεί να γίνει μια ακόμα πύλη στο Αιγαίο. Όμως, έχει γράψει ο Γιάννης Κατσιλίβας στο Εν Άνδρω περίπου 9.000 επισκέπτες φτάνουν κάθε καλοκαίρι με ιστιοπλοϊκά και κότερα στην μισοτελειωμένη μαρίνα. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη τουριστική κίνηση που μπορεί να επεκτείνει τη σεζόν και να δώσει οικονομική ανάσα στην Άνδρο.

Κ.Ρ.