Ολοκληρώθηκε, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε το γρήγορο ιντερνέτ! Γιατί άραγε;

 

Τα έργα ολοκληρώθηκαν από το καλοκαίρι όμως το γρήγορο ιντερνέτ αργεί στην Άνδρο! Γιατί άραγε

Ολοκληρώθηκε το νέο σύστημα μεγάλων ταχυτήτων του διαδικτύου που τοποθέτησε η Rural Connections και ο ΟΤΕ στην Άνδρο. Όμως, αν και είναι έτοιμο με τις οπτικές ίνες που πέρασαν δεν έχει δοθεί σε χρήση. Αυτό μας πληροφορούν πηγές που έχουν σχέση με τον ΟΤΕ και γνωρίζουν τα πεπραγμένα.

Είναι να απορεί κανείς με την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται μιας και είναι παραπάνω από αναγκαίο η Άνδρος να αναβαθμίσει το διαδίκτυο της, που αποτελεί μια από τις βασικές υποδομές της τουριστικής κίνησης, από την οποία ζει οικονομικά το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Αρχικά είχαν πει πως το δίκτυο θα ολοκληρωνόταν μέσα στο 2018. Μετά είπαν μέχρι το φθινόπωρο του 2019. Σε ένα μήνα το 2019 φεύγει, αλλά το γρήγορο ιντερνέτ δεν λέει να φανεί, αν και έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες του.

Καλό θα είναι, πέρα από ερωτήσεις, οι αρμόδιοι να αρχίσουν να πιέζουν γιατί αν έρθει η νέα σεζόν θα είναι πρόβλημα να βρεθεί το νησί με το διαδίκτυο που είχε τα προηγούμενα χρόνια, το οποίο δεν θα το έλεγε κανένας ικανοποιητικό. Ιδίως το καλοκαίρι όταν το υπάρχον δίκτυο κυριολεκτικά «σερνόταν» μέχρι σήμερα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»