Το μέλι της Άνδρου κι άλλες 5 επιχειρήσεις στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ  

 

Μέλι Άνδρου με έξυπνη παρουσίαση και ωραίες συσκευασίες από την κ. Τριδύμα.

(Πριν λίγες μέρες στην διάρκεια της μεγάλης έκθεσης τροφίμων που γίνεται στην Αθήνα φίλος μας μίλησε για την παρουσίας της Άνδρου σε αυτήν. Σκεφτήκαμε ότι ήταν μια καλή ευκαιρία να παρουσιάσουμε το θέμα με ένα διαφορετικό ρεπορτάζ γραμμένο από κάποιον συμμετέχοντα στην έκθεση. Επικοινωνήσαμε με δύο εξ αυτών. Απάντησε αμέσως η κ. Κατερίνα Τριδύμα, μελισσοκόμος και αντιπρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Άνδρου. Μίλησε για την επιχείρηση της, το βιολογικό μέλι της και για τις προσπάθειες της - μαζί και με άλλους - να βγει η Άνδρο πέρα από τα όρια της - Εν Άνδρω)

Τα προϊόντα βιολογικής μελισσοκομίας της 3Μ στην έκθεση.

Αγαπητό Εν Άνδρω,

σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας προωθώ μια σύντομη περιγραφή της εταιρείας μας:

Για περισσότερα από τριανταπέντε χρόνια η Βιολογική Μελισσοκομία Τριδήμα - 3melisses®, αξιοποιώντας το ιδανικό φυσικό περιβάλλον του βορειότερου νησιού του συμπλέγματος των Κυκλάδων, της Άνδρου, προσφέρει στους πελάτες της εξαιρετικής ποιότητας μέλι προερχόμενο από διάφορες τοπικές εποχικές ανθοφορίες. 

Οι κυριότερερες ανθοφορίες είναι το θυμάρι την καλοκαιρινή περίοδο καθώς και η ερείκη (ή ρείκι) το φθινόπωρο και ο σφένδαμος την άνοιξη. Επιπλέον η οικογένεια Τριδήμα στα πλαίσια των ετήσιων μελισσοκομικών εργασιών της συλλέγει και συσκευάζει και τα υπόλοιπα ευεργετικά προϊόντα της μέλισσας, δηλαδή βασιλικό πολτόνωπή μελισσοκομική γύρηπρόπολη   (σε βάμμα ή ψεκαζόμενη) και μελισσοκομικό κερί.

Οι πληθυσμοί των μελισσών μας βρίσκονται κατά κύριο λόγο στην περιοχή του Μακροταντάλου στα βόρεια του νησιού καθώς και σε επιλεγμένες περιοχές της κεντρικής Άνδρου. Τα προϊόντα 3melisses® φέρουν από το 2019 τη σφραγίδα πιστοποίησης βιολογικής παραγωγής από την TUV Austria Hellas.

Το επιχειρηματικό ζευγάρι στο περίπτερο του με τον δήμαρχο

Σας επισυνάπτω προς ενημέρωσή σας το προωθητικό αφισάκι/φυλλάδιο που δίνουμε στους συνεργάτες μας και στο οποίο περιγράφονται όλα τα προϊόντα που παράγουμε και οι ευεργετικές τους ιδιότητες. Επίσης σας επισυνάπτω ένα μικρό ενημερωτικό φυλλάδιο για το σε πολλούς άγνωστό μελισσοκομικό "superfood", τη νωπή μελισσοκομική γύρη.

Αναφορικά με την παρουσία μας στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα θέλαμε να σημειώσετε ότι η Βιολογική Μελισσοκομία Τριδήμα - 3melisses® από το 2016 ανελλιπώς συμμετέχει σε όλες τις σχετικές εγχώριες εκθέσεις για τις οποίες αποστέλλει πρόσκληση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Φεστιβάλ Μελιού, Εξποτρόφ, Foodexpo) δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο πολυπληθές κοινό της Αττικής αλλά και σε εκπροσώπους του εμπορίου και της καφεστίασης να γνωρίσουν, να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν τα προϊόντα μας. 

Συμμετείχαν και τα τυριά Ασούτη από το Κόρθι.

Στην 7η ΕΞΠΟΤΡΟΦ στο φιλόξενο περίπτερο της Περιφέρειας εκτός από τις 3melisses® έλαβαν μέρος από την Άνδρο η συνάδελφος μελισσοκόμος Κατερίνα Καρπούζη από το Κόρθι καθώς και ο Νίκος Ασούτης με τα τυροκομικά του. Επίσης συμμετείχαν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί γυναικών Κορθίου και Μπατσίου και το Παραδοσιακό Παντοπωλείο από την Χώρα.

Στην διάθεσή σας

Με εκτίμηση

Κατερίνα Τριδήμα

Μελισσοκόμος, Αντιπρόεδρος Μελισσοκομικού Συλλόγου Άνδρου

 ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Καλησπερα σας κ. διαχειριστά, ο διακριτικός τίτλος της επιχείρησης μας είναι Παραδοσιακό Παντοπωλείο Άνδρου και όχι Παραδοσιακό Παντοπωλείο από την Χώρα. Ευχαριστώ.