Το απαγορευτικό μας έλειπε! Όλο το ρεπορτάζ για το σημερινό δρομολόγιο!...

Ο καιρός "πολιορκεί" την Άνδρο. Πρωινή φωτογραφία Δευτέρα 6 Απρικίου 2020.

Από την Παρασκευή το βράδυ που πέρασε το πλοίο με τις προμήθειες για τα νησιά μέχρι σήμερα Δευτέρα το απόγευμα μετράμε 3 μέρες. Πολλά είναι τα αναγκαία εφόδια για τα νησιά που περιμένουν στη Ραφήνα (φορτηγά, βαν κλπ) για να περάσουν σε Άνδρο - Τήνο - Μύκονο. Όμως από το πρωί υπάρχει απαγορευτικό. Η Fast Ferries κατανοώντας το πρόβλημα - όπως μας εξήγησε - θα περιμένει μέχρι τις 16:00 κι αν ο καιρός σπάσει λίγο θα περάσει από Άνδρο για Τήνο-Μύκονο.

Όμως, όπως είπαν οι μετεωρολόγοι και αύριο ο καιρός θα είναι εξίσου κακός. Άρα μπορεί να υπάρχει p;ali απαγορευτικό! Αν περάσει ο Θεολόγος θα γυρίσει για Ραφήνα πιθανόν την Τετάρτη. Αν δεν περάσει θα κάνουμε κι άλλες μέρες να δούμε πλοίο.

Εν τω μεταξύ τα νησιά χρειάζονται εφόδια. Η Fast Ferries αναγνωρίζοντας το πρόβλημα προσπαθεί να πάρει άδεια να κάνει το σημερινό δρομολόγιο ως Ro-Ro. Δηλαδή, μεταφορά μόνο φορτηγών. Χωρίς επιβάτες ώστε να υπάρξει τροφοδοσία. Την ίδια στιγμή στο υπουργείο... κάνουν οικονομία στην επιδότηση!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το πλοίο θα περάσει τελικά - παρά το απαγορευτικό - μόνο με φορτηγά. Αύριο αν βελτιωθεί ο καιρός το πλοίο θα περάσει από Άνδρο 14:45... 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"