Bloomberg: Σε ισχυρή θέση η Ελλάδα στον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι

Μπατσί, προ κορονοϊού. Τι θα γίνει εφέτος το καλοκαίρι είναι το ερώτημα. Μπορεί να υπάρξει κάποιο τουριστικό ρεύμα; 

Μάχη αναμένεται να δώσει η τουριστική βιομηχανία της Ευρώπης το προσεχές καλοκαίρι, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού και οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έχουν μετατρέψει την φετινή τουριστική περίοδο σε ένα δυνατό τεστ... επιβίωσης για μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων. Όπως υπογραμμίζει σε ρεπορτάζ του το πρακτορείο Bloomberg η Ελλάδα και τα δημοφιλή νησιά της βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου που έχει πληγεί σημαντικά εξαιτίας του νέου κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, η χώρα μας που έχει την πανδημία υπό έλεγχο είναι σε ισχυρότερη θέση προκειμένου να αποτελέσει υποψήφιο προορισμό για πολλούς τουρίστες. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται η φετινή τουριστική περίοδος για καμία χώρα δεν είναι εύκολη, καθώς ο κλάδος θα επιχειρήσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να σώσει ότι μπορεί από το φετινό διαφορετικό καλοκαίρι.

Το ρεπορτάζ του πρακτορείου Bloomberg ξεκινά από τη Μύκονο, όπου ο δήμαρχος, Κώστας Κουκάς, προσπαθεί απεγνωσμένα να δώσει νέα πνοή στον τουρισμό, που είναι το «οξυγόνο» της τοπικής οικονομίας. «Η Μύκονος είναι σε ισχυρή θέση να επωφεληθεί καθώς οι περιορισμοί στην Ελλάδα θα χαλαρώνουν ταχύτερα από ό,τι σε κράτη, που έχουν πληγεί περισσότερο από την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού όπως η Ιταλία και η Ισπανία» αναφέρει το πρακτορείο. «Οι κάτοικοι θέλουν το νησί να ανοίξει όχι μόνο για να περιοριστεί η οικονομική ζημιά, αλλά και γιατί ο τουρισμός είναι η ζωή μας», αναφέρει ο δήμαρχος της Μυκόνου. «Σίγουρα αυτή η σεζόν δεν είναι κανονική, αλλά θέλουμε να ανοίξουμε γιατί θα είναι πολύ σημαντική για τις επόμενες», υπογραμμίζει.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι χώρες οι οποίες κατάφεραν να «φρενάρουν» τα επίπεδα των κρουσμάτων (Ελλάδα, Γερμανία, Αυστρία κ.α.) είναι έτοιμες να ανοίξουν ταχύτερα, κλείνοντας και διμερείς συμφωνίες για την ταξιδιωτική κίνηση. Ωστόσο, όπως συνεχίζει το ειδησεογραφικό δίκτυο χώρες όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία όπου συνολικά αριθμούν 85.000 θανάτους από κορωνοϊό, παραμένει άγνωστο το πότε ο τουρισμός θα είναι βιώσιμος ξανά και πώς θα αντεπεξέλθει στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/bloomberg-ishyri-thesi-ellada-toyrismos