Μύκονος, Πάρος, Αντίπαρος,Τήνος, Άνδρος: Ίδια γεύση…

 

 Παραλία Παράγκα Μύκονος Ιούνιος 2020

Συζητώντας τις προάλλες για το πόσο δύσκολο είναι το φετινό καλοκαίρι, φωτογραφίσαμε νωρίς τη νύχτα το Μπατσι, που φάνταζε υπέροχο, σαν σκηνικό κινηματογράφου, αλλά… άδειο! Οι τουρίστες, οι εκδρομείς και οι παραθεριστές δεν φάνηκαν ακόμα στην Άνδρο. Το ίδιο όμως συμβαίνει - δυστυχώς - και στα υπόλοιπα κυκλαδονήσια και κυρίως στις μεγάλες τουριστικές αγορές διεθνώς, που σαφώς η Άνδρος ούτε μπορεί να συγκριθεί, ούτε να ανταγωνισθεί τουριστικά.

Η απέραντη μοναξιά της Μυκόνου - Καλό Λειβάδι Μυκόνου - Μεσημέρι Κυριακής 21 Ιουνίου 2020

Παραλία Παράγκα Μύκονος Ιούνιος 2020

Χθεσινές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν την πραγματική εικόνα real time, από την κοσμοπολιτική Μύκονο και συγκεκριμένα την πασίγνωστη παραλία Παράγκα, όπου μέσα Ιουνίου και Σάββατο μεσημέρι, η αμμουδιά ήταν σχεδόν άδεια, χωρίς ομπρέλες, ξαπλώστρες και ερμητικά κλειστά τα beach bar! Στη Παράγκα, διαχρονικό ναό λατρείας τον απανταχού γυμνιστών, της νεολαίας και της ξέφρενης διασκέδασης, δεν είχε κόσμο, όπως αποτυπώνεται στο κλικ της φωτογραφικής μηχανής.

Παραλία Παράγκα Μύκονος 2018

Στην Τήνο ο κάποτε θαλερός θρησκευτικός τουρισμός γονάτισε μέχρι τώρα. Στην Αντίπαρο, η φίλη Κ.Γ. είδε το γραφικό νησάκι με κλειστά τα περισσότερα καταστήματα, άδειο τον κεντρικό πεζόδρομο και μόνο μερικούς αλλοδαπούς εργάτες να συντηρούν κάποια σπίτια κάτω από τον καυτό ήλιο. Τέλος στη Πάρο και συγκεκριμένα στη Νάουσα, το σαββατόβραδο, στα γραφικά στενάκια σουλατσάριζαν μόνο οικογένειες και παρέες Παριανών και δυο Εγγλεζοι τουρίστες που έκαναν τη βόλτα τους, ανακηρύχθηκαν (σαν καλοπροαίρετο αστείο βέβαια), ως οι πρώτοι τουρίστες που πάτησαν στο νησί!

Παραλία Παράγκα Μύκονος 1981

Η κατάσταση με απλά λόγια λοιπόν είναι λίγο πολύ η ίδια παντού. Οι μέρες περνούν σε λίγο μπαίνει ο Ιούλιος και αν δεν αλλάξει κάτι γρήγορα και εντυπωσιακά, το καλοκαίρι του 2020 θα τελειώσει και θα αφήσει πίσω του πολλά προβλήματα και δυσκολίες σε επαγγελματίες, εργαζόμενους και κοινωνίες που ζουν από τον Τουρισμό.

Όλοι ευελπιστούν στις καλύτερες μέρες που εύχονται να έρθουν…

Σ.Δ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Φέτος θα κάνω διακοπές στην Άνδρο, για πρώτη φορά. Ξεκινάμε οικογενειακά από 29/6 για μια βδομάδα. Έχω ακούσει πολλά καλά για το νησί σας. Ελπίζω να περάσουμε όμορφα.

This comment was minimized by the moderator on the site

ακόμα και αν η Άνδρος μπορούσε να συγκριθεί τουριστικά με άλλα κυκλαδονήσια η εμφανιζόμενη κατάσταση θα ήταν αναπόφευκτη. Η καραντίνα όπου επιβλήθηκε γονάτισε οικονομικά τους ανθρώπους. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν περιθώρια για διακοπές φέτος. Επίσης σίγουρα υπάρχει φόβος ή δυσπιστία. Σε κάποιο άρθρο, όχι στο enandro ούτε σε κάποια άλλη ιστοσελίδα των Κυκλάδων, διάβασα ότι ο τουρισμός κινείται προς πανάκριβες κατοικίες, ξενοδοχεία. Προφανώς όσοι έχουν οικονομίες αναζητούν το συνδυασμό μέγιστης ασφάλειας-απομόνωσης και υπηρεσιών, που προφανώς δεν είναι διαθέσιμες προς όλους. Σίγουρα θα πρέπει να γίνει γερή επένδυση στον τομέα της προβολής, της διαφήμισης, αλλά δεν ξέρω αν θα υπερκεραστεί ο φόβος αυτός. Και από την άλλη βέβαια ο κόσμος έχει μπουχτίσει από την κλεισούρα, έχει πιεστεί ψυχολογικά, θέλει να ξεφύγει. Ποια είναι τα ισχυρά όπλα της Άνδρου που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για προσέλκυση τουρισμού; ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες συνθήκες; Όσον αφορά τον εγχώριο τουρισμό θα προτιμήσει τα εξοχικά και το σπίτι.Μόνο αν υπάρχουν ιδιαίτερα δελεαστικές προσφορές σε συνδυασμό με προστατευτικά μέτρα τα οποία θα πρέπει να γίνει σαφές ότι λαμβάνονται θέτοντας ως στόχο για φέτος τη συντήρηση και όχι το υψηλό κέρδος. Διάβασα σε κάποιο άρθρο σε ανδριακή ιστοσελίδα ότι το φεστιβάλ Άνδρου περιορίζεται σε πέντε παραστάσεις. Θεωρώ ότι είναι μια κακή στρατηγική, δεν έχω βέβαια όλα τα δεδομένα βάσει των οποίων έγινε αυτός ο σχεδιασμός. Θα μπορούσαμε βέβαια να απλώσουμε την περίοδο πέρα από τον Αύγουστο. Πέρσι αν δεν κάνω λάθος έγινε και κάποιος αθλητικός αγώνας στα παραδοσιακά μονοπάτια. Ας αυξήσουμε τις ευκαιρίες trailing, mountainbike. Εδώ πρέπει ο δήμος της Άνδρου να παίξει κάποιο συντονιστικό ρόλο και βέβαια οποιαδήποτε ιδέα είναι απαραίτητο να αναδειχθεί. Και βέβαια ηλεκτρονική προβολή. Οτιδήποτε θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο νησί. Και βέβαια καίρια ζητήματα όπως της καθαριότητας πρέπει άμεσα να διευθετηθούν. Κάποια εποχή νομίζω ότι η Άνδρος προσπάθησε επίσης να αναδείξει θρησκευτικό τουρισμό. Αν δεν ανοίξουμε τους ορίζοντες μας, αν δεν δημιουργήσουμε ευκαιρίες, πολλές ελκυστικές ευκαιρίες δεν θα υπάρξει εύκολα προοπτική. Θα πρότεινα είτε ο δήμος είτε το enandro και άλλες ανδριακές ιστοσελίδες να δημιουργήσουν ένα δικτυακό χώρο συγκέντρωσης ιδεών, λύσεων (brainstorming?). Εννοείται χωρίς αντιπαραθέσεις, δεν θα αναζητήσουμε ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει πιο πολύ δίκιο, δε θα πλακωθούμε ως αντιπολίτευση και δημαρχία. Στο επικοινωνιακό κομμάτι πιστεύω ότι ο διευθύνων του enandro θα μπορούσε να συμβάλλει έχοντας την ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία, αν θέλει, εννοείται ότι δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε (απευθυνόμενος προς τον κο Διαμαντή Μπασσαντή, αν η πρόταση ενοχλεί ή σας φέρνει σε δύσκολη θέση ας διαγραφεί δεν είναι ο σκοπός μου αυτός).
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ευχαριστούμε πολύ. Ήδη με συνεχή δημοσιεύματα μας για τις όντως μοναδικές ομορφιές της Άνδρου έχουμε ξεκινήσει μια καμπάνια στο σάιτ μας (και αν μας καλέσουν θα συμμετέχουμε και όπου αλλού. Και είμαστε έκπληκτοι από την ανταπόκριση. Όλα τα δημοσιεύματα μας για τις φυσικές ομορφιές και τα ταξιδιωτικά μας στο νησί έχουν πολύ μεγάλη αναγνωσιμότητα. Συνεχώς φτάνουν μέσα σε ένα ή δύο 24ωρα πάρα πολλούς χιλιάδες επισκέπτες. Ενώ ακόμα και τα παλαιότερα όλα σχεδόν είναι ψηλά και ξαναδιαβάζονται μετρώντας δεκάδες χιλιάδες.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η Άνδρος δεν είναι ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τα άλλα νησιά τουριστικά, ΔΕΝ θέλει να μπει καν σε αυτό το σκεπτικό ,σε αυτό το είδος του τουρισμού.

This comment was minimized by the moderator on the site

Είχα από πιτσιρικάς να τις δω έτσι πάντως έχει και αυτό την Γοητεία του από την Ακατάσχετη Σαρδελοποιηδη των παραλιων

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΣΟ ΠΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΝΗΣΙ, ΤΟΣΟ ΜΕΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...